Belépek a Pártba
11 szeptember
2018
HÍR
526 látogató

Közös felelősségünk a terrorizmus elleni küzdelem és a populizmus visszaszorítása

2001. szeptember 11-én, pontosan 17 évvel ezelőtt szembesült a szabad világ azzal a veszéllyel, amely átformálta a 21. századot. Az egész szabad világot támadták meg ezen a napon, amely azóta is minden évben arra figyelmeztet: közös felelősségünk, hogy határozottan fellépjünk a terrorizmus ellen. A demokraták és liberálisok kötelessége azonban nem pusztán a terrorizmus elleni küzdelem megerősítésében áll, hanem a társadalomromboló erejét tekintve azonos erővel bíró populizmus visszaszorításában is. Nem ülhetünk fel a biztonságot és a szabadságot egymással szemben álló jelenségként kezelő, hamis szólamoknak. Az Európai Unió ereje éppen abban rejlik, hogy a biztonság garantálása kéz a kézben jár az emberek szabadságával.

A magyar társadalom különös helyzetben van: ránk a terrorizmusnál jóval nagyobb veszélyt jelentenek az Orbán-kormány teremtette, tudatos jogkorlátozások, az egyéni-és kollektív szabadságjogok csorbulása, bizonyos társadalmi csoportok dehumanizálása, a mindennapjaink jogbizonytalansága és a demokratikus intézményrendszer sérültsége.

A feladatunk kettős: a terrorizmus elleni küzdelmet a polgárok méltóságának és szabadságának biztosítása mellett kell megvalósítanunk. Együtt kell elutasítanunk, hogy a félelem határozza meg az életünket. Ebben áll a 21. századi liberalizmus egyik legfőbb kötelessége. A Liberálisok továbbra is ezért küzdenek úgy Magyarországon, mint Európában.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK