Belépek a Pártba
05 augusztus
2021
HÍR
2180 látogató

Kozma András megbukott ombudsmanként

Kozma András, az alapvető jogok magyar biztosa szégyent hozott hivatalára. Elvárjuk, hogy azonnali hatállyal mondjon le, vagy mentsék fel, miután külföldi kollégái is úgy látják, képtelen függetlenül ellátni munkáját, és a kormány jogsértéseivel szemben nem lép fel kellő eréllyel.

A Nemzeti Emberi Jogi Intézmények Világszövetségének Akkreditációs Albizottsága az ombudsman lefokozását javasolja, mert jelentésük szerint Kozma és hivatala „nem foglalkozott megfelelően minden elé kerülő emberi jogi problémával és nem szólalt fel ezek kapcsán, beleértve a sérülékeny etnikai kisebbségeket, az LMBTI embereket, a menekülteket és a migránsokat érintő jogsértéseket, valamint a médiapluralizmussal, a civil szervezetek helyzetével és a bíróságok függetlenségével kapcsolatos problémákat”.

Ha Kozmát a jelentés megállapításai alapján lefokozzák, elveszti szavazati jogát és tisztséget sem tölthet majd be a Világszövetségben. Csak megfigyelőként csatlakozhat a szövetség találkozóihoz, és az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának munkájában sem vehet részt majd aktívan.

Ha 2022-ben felhatalmazást kap rá az új kormány, helyre fogjuk állítani az alapvető jogok biztosának intézményét, amely újra hazánk demokratikus működésének egyik fontos biztosítéka lesz.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK