Belépek a Pártba
17 szeptember
2019
HÍR
362 látogató

Klímaváltozás – Az emberiség jövője a tét!

A klímaváltozás mindenkit érint, jobb-és baloldalit, külföldit és magyart egyaránt. A környezetvédelem nem csak a magyarság, hanem az emberiség jövőjéről is szól! Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője azért vett részt a Szél Bernadett független országgyűlési képviselő által összehívott klímaügyi találkozón, hogy a pártok civil szervezetekkel és szakértőkkel együtt találhassanak megoldást az egyre sürgetőbb problémára. A Fidesz – sajnos nem meglepő módon – távol maradt a kezdeményezéstől.

Felháborító, hogy az Orbán-kormány ahelyett, hogy aktívan szerepet vállalna a klímaváltozás elleni küzdelemben, még hátráltatja is a megoldások keresését. A Fidesz szerint a klímaváltozás még ráér, a migrációval viszont most kell foglalkozni, a kettő azonban szorosan összefügg egymással. A 2015 óta tartó bevándorlási hullám csak egy soha nem látott migrációs hullám kezdetét jelenti, ha nem cselekszünk sürgősen. A klímaváltozás miatt 22 millió ember indulhat útnak csak idén. Ha a kormány valóban a szívén viselné az emberek sorsát, akkor a közelgő klímakatasztrófával is foglalkozna. Ehelyett ismét szégyenpadra ültette hazánkat az Orbán-kormány, amikor az Európai Unió tagállamai közül a legkisebb környezetvédelmi vállalásokat tette a klímakatasztrófa megakadályozása érdekében.

Ha a Fidesz nem is, az ellenzék hajlandó együttműködni a megoldások keresése érdekében. Az ellenzéki egység a környezetvédelem kérdéskörében is megszületett, a képviselők szerdán, a rendkívüli parlamenti ülés után és pénteken is érdemi lépéseket, konkrét javaslatokat fogalmaznak meg a klímaváltozás megállítása érdekében.

Az árnyékbizottság utáni sajtótájékoztatót élőben közvetítettük Bősz Anett Facebook-oldalán:

Szakértőket hallgattunk meg a klímaváltozás kérdésében. Gyalázatos, hogy a magyar kormány a legkisebb környezetvédelmi vállalásokat tette az EU-ban.

Közzétette: Bősz Anett – 2019. szeptember 17., kedd

Szakértőket hallgattunk meg a klímaváltozás kérdésében. Gyalázatos, hogy a magyar kormány a legkisebb környezetvédelmi vállalásokat tette az EU-ban.

Közzétette: Bősz Anett – 2019. szeptember 17., kedd

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK