Belépek a Pártba
04 február
2017
HÍR
607 látogató

Kerüljenek nyilvánosságra a Mangold-szerződések!

Szent-Iványi István, a Liberálisok külügyi szakpolitikusa mai sajtótájékoztatóján szorgalmazta az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának összehívását és annak kivizsgálását, hogy Klaus Mangold – aki Pintér Sándor belügyminiszter Fodor Gábor országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére adott válasza szerint nem esett át nemzetbiztonsági átvilágításon –  a kormánnyal kötött megbízási szerződése teljesítése közben hozzáférhetett-e államtitkokhoz és milyen nemzetbiztonsági kockázatot jelent az ő megbízatása. Lázár János miniszter korábban már elismerte, hogy Klaus Mangold mintegy 5-6 éve megbízási szerződésben áll a magyar kormánnyal, de a szerződés egyetlen eleme sem ismerhető meg a nyilvánosság számára, mivel az titkossá van nyilvánítva.  A Liberálisok követelik a szerződés teljes egészének nyilvánosságra hozatalát.

Klaus Mangold „professzor” Oroszország tiszteletbeli konzulja Baden-Württenberg  tartományban, két évtizedes kapcsolat fűzi Putyin elnökhöz. Mint az orosz érdekek elkötelezett képviselőjét Mr Oroszországnak nevezik a német sajtóban, aki folyamatosan szorgalmazza az Oroszországgal szembeni szankciók feloldását. Több balkáni országban a sajtó élesen támadta a vélelmezett korrupciós tevékenysége miatt, ezért is érthetetlen, hogy a magyar kormány olyan ügyekkel bízza meg, amelyeket egyébként államtitoknak minősítettek.

A Liberálisok számára elfogadhatatlan, hogy titkos megbízatás alapján, kétes hátterű idegenek vélelmezhetően nemzetbiztonságot érintő államtitkokhoz férhettek hozzá. A Liberálisok az ügy teljeskörű felderítése érdekében szorosan együtt kívánnak működni Szél Bernadettel, az LMP frakcióvezetőjével, a nemzetbiztonsági bizottság tagjával illetőleg Jávor Benedekkel, a Párbeszéd európai parlamenti képviselőjével.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK