Belépek a Pártba
26 szeptember
2018
HÍR
360 látogató

Kérjék ki a magyarok véleményét is a Sargentini-jelentésről! – Nyílt levélben fordulunk Orbán Viktorhoz

A Liberálisok Orbán Viktornak és kormányának írt nyílt levélben követelik, hogy a még ki nem küldött nemzeti konzultációban kérjék ki a Sargentini-jelentésről is a magyar emberek véleményét – jelentette be Sermer Ádám mai sajtótájékoztatóján.

A Liberálisok elnökhelyettese a párt és annak ifjúsági szervezete által felállított standnál azt kérte a kormánytól, hogy a Magyar Liberális Párt által elindított Sargentini-konzultációt mellékeljék az ingyenes válaszborítékokba, hogy minden magyar állampolgár megismerhesse a Sargentini-jelentés valódi tartalmát, és állást foglalhasson arról. Hogy a kormány is szembesülhessen azzal, mit gondol a magyarok többsége a demokrácia és a jogállam érvényesüléséről Magyarországon – fogalmazott a politikus.

A Liberálisok és a Liberális Fiatalok Társaságának aktivistái a sajtótájékoztató alatt is osztogatták a Sargentini-konzultációs íveket a járókelőknek, és gyűjtötték az aláírásokat Hadházy Ákos kezdeményezéséhez, amely hazánk Európai Ügyészséghez való csatlakozását szolgálná. Sermer Ádám ezzel kapcsolatban elmondta: „szégyen, hogy az állampolgárok aláírására van szükség ahhoz, hogy Magyarország egy olyan nemzetközi szervezethez csatlakozzon, amely plusz garanciát adhat az igazságszolgáltatás átlátható, követhető működésére és a korrupció megfékezésére.” Az ellenzéki politikus szerint a kezdeményezést csak az nem támogatja, akinek takargatnivalója van. “Az, hogy az Orbán-kormány minden lehetséges módon tiltakozik a kezdeményezés ellen, bizonyítja, hogy Orbán Viktornak és kormányának van takargatnivalója” – fogalmazott a Liberálisok elnökhelyettese. „A magyar állampolgároknak az az érdeke, hogy Magyarországon egy stabil, jól működő jogrendszer legyen, hogy létezzen jogbiztonság és valódi jogegyenlőség, éppen ezért a Liberálisok minden lehetséges módon támogatják Hadházy Ákos kampányát, egy demokratikusan működő, jogegyenlőségen és jogbiztonságon alapuló, az európai uniós értékeket betartó Magyarországért”  – zárta sajtótájékoztatóját Sermer Ádám.

Sermer Ádám sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Facebookon:
https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/331785234224811/
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK