Belépek a Pártba
23 február
2019
HÍR
489 látogató

Kegyelettel emlékezünk a romagyilkosságok áldozataira

A Magyar Liberális Párt részvéttel osztozik a roma nemzetiséghez tartozó honfitársainkkal közös gyászunkban, amikor a tíz éve a Pest megyei Tatárszentgyörgyön meggyilkolt Csorba Róbertre és öt éves kisfiára, Csorba Robikára, valamint a 2008-2009-es rasszista indíttatású gyilkosság-sorozat valamennyi áldozatára emlékezünk. 
Ki kell mondanunk és nem szabad elfelejtenünk, hogy a 2008-ban Nagycsécsen megkezdődött gyilkosságsorozat kimondottan rasszista indíttatású volt: a szélsőjobboldali elkövetők a cigány származás, a roma nemzetiséghez való tartozás miatt gyilkolták meg ártatlan áldozataikat, így ma tíz esztendeje, 2009. február 23-án hajnalban a Pest megyei Tatárszentgyörgyön Csorba Róbertet és öt esztendős kisfiát, Csorba Robikát.
Magyarországon hónapokon keresztül a félelem és a rettegés uralkodott a hazai romák között: senki nem tudhatta, mikor és hol csapnak le a gyűlölettől elvakultan cigányokra vadászó, faluszéli házakat felgyújtó majd az égő otthonokból menekülőket sunyi módon, lesből legyilkoló bűnözők. Kitörölhetetlen a félelem és a fájdalom emléke: a rasszista indíttatású sorozatgyilkosság ugyanakkor nem a magyarországi roma közösség magánügye, de a mai napig égő és talán soha be nem gyógyuló sebe a teljes magyar társadalomnak.
Tatárszentgyörgy arra emlékeztet mindannyiunkat, hogy ha a hétköznapokban teret engedünk a rasszizmusnak, és nem emeljük fel a szavunkat a kirekesztés és a megbélyegzés minden formájával szemben – érjen az bármilyen etnikai, vallási vagy szexuális kisebbséget – akkor a gyűlölet egy idő után minden esetben tettlegességhez és végül gyilkosságokhoz vezethet.
Kegyelettel emlékszünk Csorba Róbertre és Csorba Robikára, valamint a rasszista indíttatású sorozatgyilkosság valamennyi áldozatára, és csak remélni tudjuk, hogy a rasszizmus, a kirekesztés, a gyűlölet nem gyilkolhat újra a XXI. századi Magyarországon.
Chladek Tibor, a Magyar Liberális Párt Pest megyei választmányi elnöke, hernádi csoportelnöke 
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK