Belépek a Pártba
18 június
2019
HÍR
510 látogató

Káslernek mennie kell!

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Válságminisztériummá való átnevezését javasolja Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője. A politikus szerint, Kásler Miklós alkalmatlanságának bizonyítéka a Fidesz új költségvetési tervezete, melynek alapján a miniszter képtelen megküzdeni az olyan ágazatok megfelelő finanszírozásáért és hatékony strukturális átalakításáért, mint az egészségügy, az oktatás vagy a szociális ágazat. Emiatt az ott dolgozóknak emberfölötti teljesítményt kell nyújtaniuk, hogy valahogyan életben tartsák a rendszert.

Az egészség, a szolidaritás, az emberség, a kiművelt emberfők az Orbán-kormánynak nem számítanak, emiatt egy lépésképtelen, lomha, feladatait évek óta ellátni képtelen monstrumban tömörítették össze azokat a területeket, ahol az ember állna a középpontban. A magyarok egészségben eltöltött éveinek száma a gazdasági fejlettségi szintünkhöz mérten is alacsony. Az oktatási rendszerünk regionális szinten is a legrosszabbul teljesítők közt van. A kilakoltatott családok és az otthonápolók történetei mutatják leginkább, hogy ahol az emberségre és a szükségmegoldásra az 5 százalékos GDP-növekedésből nem jut, ott a társadalomszervező súlyos hibákat vét. Önálló minisztériumokat kellene létrehozni az oktatásnak, az egészségügynek, valamint a szociális ágazatnak.

Ha a NER kárvallottjainak szemszögéből nézzük, a fentiek nem pusztán hibák, hanem kifejezetten bűnök, amikért az Emberi Erőforrások minisztere a felelős.

 

Nevezzük át Válságminisztériumra az Emmi-t! – Kásler Miklós alkalmatlanságának bizonyítéka a Fidesz új költségvetési tervezete: Felháborító, hogy a majdnem 5 százalékos gazdasági növekedés mellett, nem jut elegendő forrás az emberi méltóságra, az egészségre és az oktatásra. A Fidesz képtelen plusz forrásokat biztosítani a két legégetőbb válságágazatra. Ebből is látszik, hogy a szolidaritás, az emberség, a kiművelt emberfők az Orbán-kormánynak nem számítanak. Ezért az Emberi Erőforrások minisztere felelős, aki képtelen megküzdeni az ágazatok megfelelő finanszírozásáért, azok hatékony strukturális átalakításáért, hogy az ágazatok végre az embereket, az egészséget, a fejlődést, az oktatást és a szerencsétlenül járt társadalmi csoportok méltóságát és segítését szolgálják.

Geplaatst door Bősz Anett op Dinsdag 18 juni 2019

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK