Belépek a Pártba
08 október
2018
HÍR
643 látogató

Jogtudatosság hónapja – A kisebbségi ombudsman visszaállítását kezdeményezzük

A Magyar Liberális Párt a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogok Országgyűlési Biztosának visszaállítását kezdeményezi – jelentette be Bősz Anett mai sajtótájékoztatóján. A Liberálisok országgyűlési képviselője a jogtudatosság hónapjának roma kisebbséggel foglalkozó témahetén levélben fordul Kövér László házelnökhöz, a frakcióvezetőkhöz, valamint a független képviselőkhöz, és arra kéri őket, hogy támogassák a kezdeményezést.

Bősz Anett elmondta: a Magyar Liberális Párt azért hirdette meg a jogtudatosság hónapját, mert a Sargentini-jelentés kapcsán beterjesztett kormánypárti határozati javaslat bebizonyította, hogy a kormánypártoknak eszükben sincs helyreállítani a jogállami normákat és a demokratikus intézményrendszert Magyarországon. A jelentés elfogadásával hazánk még távolabb kerülhet az Európai Uniótól, az európai értékektől, a jogállami normáktól és a jogegyenlőségtől – tette hozzá a Liberálisok ügyvivője.

„Ma Magyarországon az élet számos területén éri naponta jogsérelem a roma honfitársainkat” – hívta fel a figyelmet Bősz Anett. „Ismertek a történetek, amikor roma fiatalok próbálnak bejutni szórakozóhelyekre, de hirtelen zártkörűvé nyilvánítják a rendezvényt. Számos példát találhatunk arra is, amikor a munkaadók kifejezetten deklarálják, hogy nem alkalmaznak roma munkatársakat, sok esetben az Egyenlő Bánásmód Hatóság próbatelefonja után derült ki, hogy egy roma álláskeresővel pusztán a származása volt a probléma” – magyarázta a Liberálisok országgyűlési képviselője. Hozzátette: 2012 óta, a kisebbségi ombudsman pozíciójának megszüntetése óta nincs olyan intézményrendszer, amely kiszűrné az ehhez hasonló jogegyenlőtlenségeket. Emiatt milliók élnek az országban úgy, hogy a munkapiacon, az egészségügyi- vagy az oktatási intézményekben jogsérelem éri őket.

„A Liberálisok azért kezdeményezik a kisebbségi ombudsman pozíciójának visszaállítását, mert az egész magyar társadalom elemi érdeke, hogy kiszűrje a hátrányos helyzetben élő, kisebbségi társadalmi csoportokat érő mindennapos jogsértéseket” – zárta sajtótájékoztatóját Bősz Anett, aki végezetül arra buzdította mindazokat, akiket cigány származása miatt valaha jogsérelem ért, hogy írja meg a történetét, amit a Magyar Liberális Párt el fog juttatni az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz.

 

Bősz Anett sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Liberálisok Facebook-oldalán: 

https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/704505863237299/

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK