Belépek a Pártba
18 március
2016
HÍR
534 látogató

Itt az újabb kísérlet a sajtószabadság felszámolására?

A Népszabadságban megjelent információk szerint egy jogszabállyal a kormány ismét  megpróbálja ellehetetleníteni az RTL Klub működését és újabb kísérletet tesz a sajtószabadság felszámolására. Amennyiben a lap információ valósak, úgy nem csak a sajtószabadság, de az információszabadság és a piacgazdaság is sérülne.

A kormány nem először tenne kísérletet (lásd. reklámtörvény) arra, hogy a vele szemben kritikát megfogalmazó médiumokat elhallgattassa. Ez a törekvés eddig arról szólt, hogy a kormánykritikus sajtót gazdaságilag lehetetlen helyzetbe hozzák, ám most a TV2 megvásárlásával, Vajna és Habony belépésével a médiapiacra már arról is szól a fideszes törvénykezés, hogy a két ember médiabirodalma monopol helyzetbe kerüljön és vagyonuk is tovább gyarapodjon. Kizárólag a kormányközeli médiumokat nem érintené hátrányosan az, hogy egy új jogszabály a reklámfelületeket értékesítő kereskedőházak működését szabályozná, sérülnének viszont az RTL Klub, az Index és a Class Fm érdekei is versenytársakhoz képest.

A Liberálisok tiltakoznak a sajtószabadság megszüntetése, a barátokra és ellenségekre szabott törvények, az állami szintre emelt korrupció, az illiberális állam kiépítése ellen. Ez az orosz-azerbajdzsáni modell, a közép-ázsiai diktatúrák szintje.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK