Belépek a Pártba
05 március
2021
HÍR
671 látogató

Ingyenes utazással segítsék az koronavírus elleni oltást!

Tegye ingyenessé az oltópontokhoz való eljutást a kormány a koronavírus-járvány elleni védekezés sikerének érdekében! Bár a kormány alkalmatlansága miatt most hétvégén még nem tudják megkezdeni a tömeges oltást, reményeink szerint hamarosan magyarok tízezrei indulhatnak meg az oltópontok felé. Az ország érdeke az, hogy minél gyorsabban minél több ember megkaphassa az oltást. Meggyőződésünk, hogy nemcsak a vakcinát, hanem az oltáshoz való eljutást is ingyenessé kell tenni, hogy ezzel is ösztönözzük az embereket annak felvételére. Ezért azt javasoljuk a Fidesz-kormánynak, hogy azon a napon, amikorra időpontja van valakinek az oltásra, ne kelljen fizetni a tömegközlekedésért. A korábbi javaslatunknak megfelelően a legidősebbek és a krónikus beteg emberek utazását pedig taxiutalvánnyal segítsék! Beszámolók szerint vannak, akiknek több száz kilométert és több órát kell utaznia majd, hogy megkaphassa az oltását. Ráadásul a Magyarországon elérhető vakcinákból kettőre is szükség van a megfelelő védettséghez, így utazni is kétszer kell oda-vissza. Meggyőződésünk, hogy az átoltottság növelése össztársadalmi érdek, ezért a vakcina felvételéhez szükséges utazás költségét is az államnak kell állnia! Ezért arra kérjük a kormányt, tegye ingyenessé a tömegközlekedést azoknak, akik a központi sms vagy e-mail felmutatásával igazolni tudják, hogy az oltás miatt veszik igénybe a tömegközlekedést! Az idősek és a betegek pedig kapjanak olyan taxi utalványt, amely az oltás napján segít nekik eljutni az oltópontra.

 

Sermer Ádám a témában tartott sajtótájékoztatót, amelyet az alábbi linkre kattintva tekinthetik meg: https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/2191084311027348

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK