Belépek a Pártba
07 augusztus
2018
HÍR
375 látogató

Ingyenes strandbelépőt a 3-as metró utasainak!

A Magyar Liberális Párt azt javasolja, hogy a 3-as metró utasait ingyen strandbelépővel kompenzálják, amiért elviselhetetlen melegben kell közlekedniük hőségriadó idején. Szabadai Viktor, a Liberális budapesti választmányi elnöke szerint komoly egészségügyi kockázatokkal jár, hogy a metró területén folyamatosan 30-40 fok körüli forróságban kell utaznia az embereknek, miután a felújított kocsikból kispórolták a légkondicionálókat. „A fővárosi vezetés felelőssége, hogy megfőnek az utasok a metrón, ezért nekik kell gesztust tenniük az utasok felé” – mondta a politikus az Arany János utcai metróállomáson tartott keddi sajtótájékoztatóján.

A Liberálisok budapesti választmányának elnöke azt javasolja, hogy a budapesti tulajdonban lévő fürdőket ingyenesen vehessék igénybe azok, akiknek érvényes bérletük van a hőségriadó idején, az utasok fürdőzésének költségét pedig a városházi vezetők szokásos év végi prémiumából vonják le. Szabadai Viktor emlékeztetett rá, hogy az orosz kocsik felújításának költségéből akár újakat is vehetett volna Budapest. „Olyan biztonságos és modern kocsikat, amelyek légkondicionálóval vannak ellátva, és nem kockáztatják az emberek egészségét hőségriadó idején sem” – mondta az ellenzéki politikus. Szabadai szerint felháborító, hogy miközben Tarlós Istvánt és helyetteseit előre hűtött luxusautókkal szállítják a városban, a főpolgármester szerint a 3-as metrón a légkondicionáló igénye olyan, minta „minden felszálló egy csokor virágot” kapna. A Liberálisok szerint eljött az ideje, hogy a főpolgármester és a fideszes vezetés felelősséget vállaljon az elhibázott beruházásért, és kárpótolja az orosz metrókocsik utasait!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK