Belépek a Pártba
12 február
2021
HÍR
1042 látogató

Hitler parancsára cselekedtek, őket élteti most a Magyar Nemzet

A magyar adófizetők pénzéből fenntartott Magyar Nemzet a náci Németország katonáit és a megvezetett magyar honvédeket élteti csütörtöki publicisztikájában, amelyet a Kitörés túra szervezője, Moys Zoltán jegyez. A szerző azokat a katonákat dicsőíti, akik Adolf Hitler értelmetlen parancsát teljesítve a végsőkig kitartottak a Budai Várnegyedben, hogy aztán kísérletet tegyenek egy reménytelen kitörésre. A Kitörés túra szervezőinek állításával szemben a magyar katonák nem Európáért, Magyarországért, vagy a magyar emberek biztonságáért áldozták fel életüket, hanem a német birodalom tömeggyilkos vezetőjének büszkeségéért. A magyar katonák többsége nem önszántából és saját meggyőződéséből vett részt az öngyilkos akcióban, hanem a parancsmegtagadás esetleges következményeitől való félelemtől vezérelve. A kitörés napja a magyar történelem szégyenfoltja, elfogadhatatlan, hogy a közpénzből kitömött kormánypárti újság az ennek emlékére rendezett túrát népszerűsíti. Az Orbán-kormány az elmúlt évtizedben egyre szorosabb kapcsolatokat épített ki a szélsőjobboldallal. A kitörés napi emléktúrát szervező alapítvány 2011 óta több mint 720 millió forintnyi közpénzt nyert el. Az Orbán-kormány ezzel direkt módon egy olyan programot támogat közpénzből, ahol a résztvevők náci katonai ruhákban és horogkereszttel vonulgathatnak Budapesten és a főváros környéki erdőkben. Ezzel a történelmi szemlélettel a kormány nem csak a magyar honvédek, de a holokauszt minden áldozatának emlékét is megsérti.

 

Kép forrása: index.hu

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK