Belépek a Pártba
24 október
2017
HÍR
523 látogató

Hiba, hogy nem volt közös ellenzéki demonstráció

Budapest, 2017. október 24., kedd (MTI) – A Magyar Liberális Párt elnöke sajnálja és hibának tartja, hogy október 23-án nem volt közös demonstráció, amelyen az ellenzéki pártok vezetői együtt szólalhattak volna fel.

A választók többsége kormányváltást szeretne, az ő számukra politikai erőt kell mutatni, de reméljük, lesz még néhány közös kezdeményezés – mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Fodor Gábor.
Október 23-a egy rendkívül fontos ünnep, a magyar függetlenség és a szabadság ünnepe, a Liberálisok ezért hagyományosan a 301-es parcellában emlékeznek meg – jelezte, hozzátéve: hétfői megemlékezésükön, amelyen az 1956-os forradalomban aktív szerepet vállaló Mécs Imre és Pomogáts Béla is felszólalt, a rossz idő ellenére is sokan voltak.
A független képviselő visszautasította, hogy Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédében megint Brüsszellel “riogatott”. A kormányfő párhuzamot vont a 61 évvel ezelőtti eseményekkel és úgy próbálta beállítani Brüsszelt, mint valami idegen hatalmat – tette hozzá. Moszkva és a szovjet megszállás kényszer volt, Brüsszel nem az, az uniós csatlakozásról a magyar lakosság népszavazáson döntött – emelte ki.
Fodor Gábortól megkérdezték, mit szól ahhoz, hogy Vona Gábor hétfőn arról beszélt, a Jobbik a liberális és a baloldali szavazókat is várja. Válaszul azt mondta, ez egy verseny, amelyben a szavazókért lehet küzdeni, a Jobbik pedig a baloldalon látható zavarodottság miatt megpróbálja magához édesgetni a baloldali illetve liberális szavazókat. Hozzátette, ezt hiábavaló próbálkozásnak tekinti.
A Jobbikkal vitatkozni kell, tudomásul kell venni, hogy sokan támogatják őket, de a politikai együttműködés nem elképzelhető – összegezte véleményét.
Marton László rendező ügyéről kérdésre felelve azt mondta, a leghatározottabban elítél mindenféle hatalommal való visszaélést és erőszakot. Hozzátette, bátrak volt a nyilvánosság elé lépő nők, a vitát pedig társadalmilag hasznosnak tartja, mert az ilyen ügyekről beszélni kell.
Fontos, hogy akik visszaélnek a helyzetükkel, azok kezdjenek el félni, a potenciális áldozatok pedig kezdjenek el bátrak lenni és gondolkozzanak el, hogy mit tesznek egy ilyen helyzetben – hangsúlyozta.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK