Belépek a Pártba
30 november
2018
HÍR
1021 látogató

Hernádi TAO-mutyi – A Liberálisok feljelentése alapján megkezdődött a nyomozás

A NAV Bűnügyi Főigazgatósága jelentős összegű vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával nyomoz a hernádi sportpálya ügyében. A nyomozó hatóságnál a mai napon tett tanúvallomást Chladek Tibor, a Liberálisok Pest megyei elnöke, aki a feljelentést tette a korrupciós botrányba fulladt üggyel kapcsolatban.

Példás gyorsasággal láttak munkához a közreműködő hatóságok a Hernádi Sportegyesület (HSE) TAO-pályázatával kapcsolatban felmerült korrupciós ügyben. Chladek Tibor, a Magyar Liberális Párt Pest megyei elnöke, hernádi csoportelnöke – hosszas és alapos tényfeltáró munkát követően – november 15-én tett büntetőfeljelentést ismeretlen tettes ellen a Dabasi Járási Ügyészségen. A járási ügyészség előbb az ügyben illetékes Budakörnyéki Járási Ügyészséghez továbbította a feljelentést, majd alig néhány nappal később jelentős összegű vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával nyomozás is indult a NAV Bűnügyi Főigazgatóságán.

A Liberálisok politikusa a tanúkihallgatást követően a NAV óbudai igazgatósági épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján megköszönte a nyomozó hatóságok gyors intézkedését, és abbéli reményének adott hangot, hogy a nyomozás mielőbb fényt deríthet az ügy ma még homályos részleteire.

Chladek Tibor sajtótájékoztatóján elmondta: több mint aggályos, hogy bár a hernádi képviselő-testületi üléseken több alkalommal is elhangzott a HSE TAO-pályázata kapcsán bűncselekmények gyanúja, sem a sportegyesület, sem a helyi önkormányzat nem tett feljelentést az ügyben. Ez különösen annak fényében megdöbbentő, hogy a sportpálya önkormányzati tulajdon, a bűncselekmények gyanújáról értesült helyi vezetőknek pedig feljelentési kötelezettsége lett volna. Chladek Tibor felhívta a sajtó figyelmét arra is, hogy az önkormányzat által megépített kerítés-rész kivitelezőjének kiválasztása is aggályos, mert az önkormányzat által kiküldött három árajánlat-tételi felhívására csak egyetlen érvényes árajánlat érkezett – s végül így az egyedüli értékelhető árajánlatot adó vállalkozás nyerte el a beruházást.

Mint ismeretes, a HSE több mint tíz millió Forint TAO-támogatást nyert el, amelyet a hernádi sportpálya kerítésének felújítására kellett volna fordítani. Az egyesület elnöksége azonban a kivitelezés érdemi megkezdése előtt, szabálytalanul átutalta a TAO-támogatás jelentős részét a HSE által kiválasztott kivitelező, a nyíregyházi M & N Fogtechnikai Bt. részére. A nevezett nyírségi cég nem készítette el határidőre a vállalt beruházást, így a helyi önkormányzat visszavonta hozzájárulását és az eredetileg a TAO-támogatás önrészére szánt összegből valósította meg a kerítés egy részének megépítését.

Chladek Tibor élő bejelentkezését élőben közvetítettük a Facebookon:

A Liberálisok feljelentése alapján indított nyomozást a NAV, a hernádi TAO-mutyi ügyében. Reméljük, a nyomozás során végre választ kaphatunk a kérdésre, amit máig homály fed: hova tűntek azok a közpénz-milliók, amikből sosem valósult meg a hernádi sportpálya felújítása, és amit Orbán várba költözéséert felelős kormányközeli cég ajánlott fel a Hernádi Sportegyesületnek. Chladek Tibor sajtótájékoztatója: #tao #mutyi #hernad #sportpalya #chladektibor

Közzétette: Liberálisok – 2018. november 30., péntek

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK