Belépek a Pártba
29 augusztus
2014
HÍR
786 látogató

Hazánk helye nyugati szövetségesei és Ukrajna mellett van

A Magyar Liberális Párt mély aggodalommal figyeli az Ukrajnában kialakult válságot. Keleti szomszédunkat katonai támadás érte, ezért Orbán Viktornak egyértelműen és határozottan állást kell foglalnia az orosz agresszió ellen és az ukrán szuverenitás mellett,

Orbán Viktor néhány napja a Kossuth Rádióban még azt nyilatkozta, hogy az Oroszországot sújtó szankciókkal kapcsolatos döntés ellentétes a magyar nemzeti érdekekkel és partnereket keres az unióban a döntés megváltoztatásához. Ezzel szemben a Bundestag külügyi bizottságának elnöke tegnap azt hangsúlyozta, hogy az Európai Uniónak haladéktalanul, már a tagállami vezetők hét végi csúcstalálkozóján újabb szankciókkal kell sújtania Oroszországot, hiszen világossá vált, hogy Oroszország tankokkal és katonákkal van jelen Ukrajnában.

Tusványos óta tudjuk, hogy a miniszterelnök Oroszországot mintaállamnak tekinti, Putyinra pedig példaképként néz, de itt az ideje, hogy Orbán Viktor felhagyjon a kettős beszéddel és az ország érdekét szem előtt tartva tegyen eleget uniós tagságunkkal járó kötelezettségeinek. Elvárjuk Orbán Viktortól, hogy a tagállami vezetők uniós csúcstalálkozóján hazánkat, mint a demokrácia és a szabadság mellett elkötelezett országot képviselje és határozottan álljon ki az uniós szankciók szükségessége mellett. Elvárjuk az ország vezetőjétől, hogy mondjon nemet az orosz erőszakra, biztosítsa az Ukrajnában élő magyarokat is arról, hogy hazánk elítéli az orosz agressziót és elutasítja az Oroszországból induló konfliktust, melynek már civil áldozatai is vannak.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK