Belépek a Pártba
17 január
2018
HÍR
407 látogató

Hatalmas veszteséget okozott a kormány a magánnyugdíjasoknak

A Magyar Liberális Párt azt követeli a kormánytól, hogy nevezzék meg, kik a felelősök a magánnyugdíjpénztárakból az állami rendszerre váltó állampolgárok megkárosításáért.

Az Orbán-kormány háromezer milliárd forintot lopott el a nyugdíjasoktól, amikor az előtakarékos emberek pénzét azzal az ígérettel vette el, hogy egyedi számlákon fogják majd érvényesíteni, illetve figyelembe venni az összegyűjtött összeget. A legtöbb polgárt azzal kényszerítették az állami nyugdíjrendszerbe való átlépésére, hogy azok, akik maradnak a magánnyugdíjpénztárakban, elveszítik a jogosultságukat az öregségi nyugdíjra.

Selmeczi Gabriella és a kormányzat folyamatos fenyegetőzése mellett azzal vádolták a magánnyugdíjpénztárakat, hogy azok eltőzsdézik az emberek pénzét. A tucatnyi magánnyugdíjpénztár döntő többségét sikerült ellehetetlenítenie a Fidesznek, mindössze négyen maradtak, akik a kormányzati fenyegetés ellenére folytatták tevékenységüket. Alig több mint 54 ezer embert tartott ki a magánnyugdíjpénztárak mellett. Ők viszont nagyon jól tették, hiszen az elmúlt hat évben átlagosan hetven százalékkal gyarapodott a megtakarításuk.

A Magyar Liberális Párt követeli, hogy nevezzék meg a hibás döntés és a kényszerítés felelőseit, és induljon ellenük eljárás. Vizsgálják ki, hogy ki a felelős a több tízezer állampolgár megkárosításáért. A Liberálisok felszólítják továbbá a kormányt, hogy haladéktalanul alkosson törvényt arról, mikor és hogyan juthatnak hozzá a megmaradt “manyup” tagok a hamarosan aktuálissá váló előtakarékos részhez, erről ugyanis a mai napig nem született törvény. A Magyar Liberális Párt szerint fennáll a veszélye, hogy az Orbán-kormány ezt is törvénytelen módon el akarja majd venni a magánnyugdíjpénztári tagoktól.

Fotó: Index

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK