Belépek a Pártba
28 február
2018
HÍR
429 látogató

Hány órát álljunk sorba az életünkért? – A Liberálisok az egészségügyi államtitkársághoz fordulnak

A Magyar Liberális Párt közérdekű adatigénylést nyújt be az Egészségügyért Felelős Államtitkársághoz, hogy világosan kiderüljön, mennyi az átlagos várakozási idő a sürgősségi ellátás során. Ónody-Szűcs Zoltántól haladéktalanul válaszokat várunk arra a kérdésre, mit kívánnak tenni annak érdekében, hogy emberek ne haljanak bele a sürgősségi osztályon gyakorta egész naposra nyúló várakozási idő miatt. Magyarázatot várunk ezen felül arra, miért hagyta lezülleni a sürgősségi ellátást az Orbán-kormány.

Az orvosok és szakdolgozók elviselhetetlen túlterheltség mellett kénytelenek dolgozni, miközben a betegek egyre lassabban jutnak egyre rosszabb ellátáshoz. Ezek a problémák nem most kezdődtek, mára viszont tarthatatlanná váltak. A kormány azonban ahelyett, hogy a megoldást keresné, a betegekre mutogat. Gyakran azért mennek sürgősségi osztályra az emberek, mert a szakrendelőkben hónapok múlva kapnak időpontot.

Ha a felszerelés és az orvos-, valamint szakemberhiány nem volna elég, az ellátásszervezés is rendre kudarcot vall. Egy jól működő egészségügynek lényeges eleme egy korszerű betegirányítás, a jelenlegi rendszer azonban a gyógyító, ápoló feladatot ellátókat, és magukat a betegeket is leterheli. Az egészségügyön belül ezért olyan szakemberekre van szükség, akik kizárólag ezzel a logisztikai feladattal foglalkoznak. Ez a rendszer biztosíthatná azt, hogy minden beteg az állapotának megfelelő osztályra és szakemberhez kerüljön, az életmentő műtétre szorulók pedig elsőbbséget kapjanak a sürgősségin.

Az egészségügy másik alappillére a megfelelő minőségbiztosítás. Ezt a magyar egészségügy gyakorlatilag nélkülözi, holott e nélkül nem lehetséges szembesülni a hibákkal, és nem feltérképezhetők a lehetséges megoldások sem. Amennyiben a rendszer nem képes létrehozni a saját minőségbiztosítását, úgy alulról jövő kezdeményezésekben kell gondolkodnunk, amelyek javíthatnak a páciensek helyzetén. Éppen ezért a Liberálisok márciusban tesztüzembe helyeznek egy olyan applikációt, amely a sürgősségi osztályok pillanatnyi állapotáról adnak képet, hasonlóan a többi, információ-megosztáson alapuló közösségi applikációhoz. A Magyar Liberális Párt célja, hogy nyilvánvalóvá és nyomon követhetővé tegye a problémákat, mert azokat mielőbb orvosolni kell. Ha a választók is úgy akarják, április 8-án hozzá is láthatunk.

Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője 

 

Bősz Anett sajtótájékoztatóját a Liberálisok élőben közvetítették a Facebookon:

https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/1732836300070351/?hc_ref=ARQi8aELOxA75RbizWcGrJ9JtzIOzSspLyC_CziTcGAUlMCqzaCwz9Ehc4ulXlbbu8k

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK