Belépek a Pártba
27 július
2017
HÍR
677 látogató

“Halott fák városa” II.

Tavaly indítottunk egy sorozatot Halott fák városa címmel, amelyben igyekeztünk bemutatni, hogy a dübörgő propagandával ellentétben a budapesti zöldítési program nem más, mint ócska szemfényvesztés.

A sorozatban felhívtuk rá a figyelmet, hogy a Széll Kálmán téren, a Kálvin téren, a Móricz Zsigmond körtéren és az Etele téren a lebetonozott közterületekre dézsákban kihelyezett fák többsége rövid időn belül elpusztul.

A sorozat egyértelművé tette, hogy a fák nem az öntözés hiánya, hanem konstrukció hiba miatt száradnak ki. A Főkerttel és a Főpolgármesteri Hivatallal történt levélváltásokból sajnos kiderült, hogy a városvezetés a  folyamatos kudarcok ellenére sem kíván változtatni ezen a teljesen szakmaiatlan, elhibázott és végtelenül pazarló eljárásmódon. Frissen végigbetonozott közterületekre dézsákban kihelyezett, halálraítélt fiatal fák jelentik az úgynevezett zöldítési programot.

A vizes világbajnokság miatt rohamtempóban lebetonozott pesti alsó rakpart Margit-híd és Dráva utca közötti szakaszára ezúttal harminc darab dézsás fa került kihelyezésre. Alig két hét alatt ezek jelentős része menthetetlenül tönkrement, a többi pedig szomorúan haldoklik.

A Liberálisok arra kérik a budapestieket, ha az újonnan zöldített területeken pusztuló fákat látnak; fényképezzék le, és juttassák el hozzánk e-mailen, vagy valamely közösségi oldalon keresztül. Mutassuk be közösen, hogyan barnul el a zöld, hogy halnak meg fiatal fák Budapesten a hozzá nem értés és a felelőtlen pazarlásnak köszönhetően.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK