Belépek a Pártba
25 március
2015
HÍR
699 látogató

Folyik a milliárdok mentése, a felelősség elkenése

Matolcsynak és Szijjártónak és minden olyan állami vezetőnek, akinek minimálisan is felelőssége van a brókerbotrányokban, azonnal távoznia kell hivatalából. Ez egy normális országban, amit nem a korrupció sző át, már meg is történt volna. Hazánkban viszont csak a felelősség elkenése és a pénz kimentése folyik.

Ritka pillanat a magyar jogrendszerben, hogy a bíróság helyett az MNB hozzon ítéletet úgy, hogy a valós felelősökről egy szó sem esik. A jegybank tegnap kimondta, hogy Quaestor, mint befektetési szolgáltató az engedélyezett kötvénymennyiség sokszorosát értékesítette, és mivel befektetési szolgáltatási tevékenység keretében átvett ügyfélpénzekről van szó, a BEVA-ból lehet kártalanítani. Sajnálatos, hogy az MNB-nek csak utólag lett a napnál is világosabb, hogy mi történt, korábban ebből felügyeleti szervként semmit nem vettek észre.

Míg a magyar hatóság tétlenül nézi, hogy a tényleges felelősök kimentsék a Quaestorból a milliárdokat, hogy szemünk előtt ismétlődön meg egy újabb Postabank ügy, hogy Orgován Béla néven megjelenjen a II. Kaya Ibrahim, addig az MNB úgy döntött, hogy a BEVA alapból kell kártalanítani. Abból az alapból, melyet maguk az adófizetők, így részben a károsultak is fizetnek, amely a bankszektoré, s amelynek semmi köze a brókerházakhoz.

Matolcsy tegnap először állt a nyilvánosság elé a Quaestor ügy kirobbanása óta, de ezen a sajtótájékoztatón, melyen nem is minden médium vehetett részt, egy szó sem esett az MNB felelősségéről. Matolcsy tegnap sem szólt arról, hogy a Quaestornak van-e még működési engedélye, tett-e feljelentést a jegybank, miért nem jelezték a nyilvánosságnak, hogy az öncsőd csak kommunikációs fogás és hogyan nem vették észre a fiktív kötvénykibocsátást. A válaszokat még mindig várjuk valamennyi magyar állampolgárral együtt.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK