Belépek a Pártba
28 február
2017
HÍR
605 látogató

Fodor: szimbolikus lépés Majtényi államfőjelölése

Budapest, 2017. február 28., kedd (MTI) – Liberálisok szerint ugyan szimbolikus lépés Majtényi László államfőjelölése, de az az üzenete, hogy a demokratikus ellenzék minden vita mellett képes közösen odaállni egy ember mögé – mondta Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke, miután a párt ügyvivői testülete kedden megbeszélést folytatott Majtényi Lászlóval.

Fodor Gábor, az egykori adatvédelmi biztossal közösen tartott sajtótájékoztatóján közölte: a Liberálisok, megerősítve korábbi döntésüket, ismét támogatásukról biztosították Majtényi Lászlót.
Úgy fogalmazott: tudják, hogy ez egy szimbolikus lépés, hiszen a Fidesznek megvan a többsége, amivel köztársasági elnököt választhat, ugyanakkor az az üzenete, hogy a demokratikus ellenzék minden vita, megosztottság és politikai értékkülönbség mellett oda tud állni egy ember mögé. Hozzátette: az egyik legfontosabb hiányossága a Fidesz kormányzásnak a jogállami normák figyelmen kívül hagyása, ezért a jelölés másik üzenete, hogy Majtényi László személyében olyan ember a köztársaságielnök-jelölt, akiknek szívügye a jogállam eszméjének képviselete.
Majtényi László fontos eredménynek tartotta, hogy mégiscsak akad olyan projekt és olyan személy is, ami körül egyetértés alakult ki a sokat vitatkozó és olykor egymással gyanakvó ellenzéki pártok között.
Megismételte: elnökjelöltként fontosnak tartja a független alkotmányos intézmények helyreállítását, a sajtószabadság biztosítását, korrupció és a szegénység elleni küzdelmet valamint a fenntartható fejlődés és a jövő nemzedékeinek képviseletét.
Majtényi László kérdésre válaszolva arról is beszélt: ha az államfőválasztás után lesz olyan helyzet, amelyben jószolgálati tevékenységként, segítőként vagy közvetítőként tudja segíteni a “vágyott negyedik köztársaság” létrehozását, akkor ebben számíthatnak rá, de “politikai pályamódosítást” nem hajt végre és pártpolitikai szerepet sem vállal.
Korábban az MSZP, a DK, az LMP, az Együtt és a Párbeszéd is támogatta Majtényi László államfőjelöltségét, miután az Elnököt a köztársaságnak! csoport a jogtudóst nevezte meg államfőjelöltként január elején.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK