Belépek a Pártba
07 május
2019
HÍR
364 látogató

Fodor Gábor: Orbán Viktor szakított a néppárttal, és az európai szélsőjobb pártjára állt

Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke sajtótájékoztatón reagált arra, hogy Orbán Viktor az EP-kampány finisében bejelentette: a Fidesz nem támogatja Manfred Webert, az Európai Néppárt csúcsjelöltjét, mert bevándorláspártinak tartja. A Liberálisok elnöke szerint Orbán Viktor szakított az európai értékekkel, a néppárti politikával és nyíltan az európai szélsőjobboldaliak és populisták pártjára állt. Fodor Gábor arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar miniszterelnök vallási szekta vezetőjeként nyilatkozott a Kleine Zeitung című osztrák lapnak, amiben Orbán Európa iszlamizálódását vizionálta. Fodor Gábor szerint előbb fog bekövetkezni Magyarország kiürülése, mint Nyugat-Európa iszlamizálódása. Magyarországnak nem vallási víziókra, hanem világi vezetésre van szüksége – tette hozzá a Liberálisok elnöke.

Arra, hogy Orbán Viktor az interjúban bevándorláspártinak nevezte a liberálisokat, Fodor Gábor úgy reagált: sem a magyar, sem az európai liberálisok nem támogatják az illegális migrációt, legális bevándorlásra azonban szüksége lenne az országnak.

“Magyarországnak nem az az érdeke, hogy szélsőséges vezetőkkel szövetkezzen, ahogy Orbán tette ezt a szélsőjobboldali populizmus olasz vezetőjével, Salvinivel vagy a francia jobbszél vezérével, Marine Le Pennel” – fogalmazott a Liberálisok elnöke. A magyarok többsége kiáll az európai értékek és az európai közösség mellett, hazánk érdeke ezért az Európai Unió megerősödésében áll, és abban, hogy fellépjünk az európai szélsőjobb, a populisták és Európa szétverése ellen – tette hozzá.

Fodor Gábor a sajtótájékoztató végén leszögezte: „A család és a nemzeti közösség a Liberálisok számára ugyanolyan fontos értékek, mint az alapvető emberi jogok tiszteletben tartása, az emberség és a bajba jutottak segítése, ezért visszautasítjuk a miniszterelnök ezzel kapcsolatos vádjait.”

https://www.facebook.com/fodorgab/videos/249230469256209/

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK