Belépek a Pártba
30 április
2015
HÍR
550 látogató

Fodor Gábor: Orbán az unió elhagyására készül

Orbán Viktor ámokfutása már uniós szavazati jogunkat veszélyezteti. A miniszterelnök halálbüntetéssel kapcsolatos kijelentéseivel elérte, hogy egész Európa felháborodott azon, milyen értékrendet képvisel. Az Európai Unió képviselői, az európai ombudsman, és még az Európai Parlament elnöke is  kifejezte aggodalmát Orbán nyilatkozatai miatt. Mivel a halálbüntetés visszaállításának gondolata ellentétes azzal az értékrenddel, amire Európa épül, Magyarországot súlyos szankciók is érhetik, beleértve szavazati jogunk megvonását is. Orbán beszéde Európához tartozásunkat kockáztatja, ami valószínűleg nagyon is tudatos politikai kommunikáció eredménye.

Orbán Viktor már tusványosi beszédében világossá tette, hogy az unió elhagyására készül.  Mint fogalmazott, ennek a ciklusnak a tétje számára nem kevesebb, mint „Magyarország teljes szuverenitásának visszaszerzése”, azaz minden külső demokratikus kontroll, jogi, gazdasági és erkölcsi konszenzuskényszer felszámolása, tehát az uniós tagságunk felmondása lesz. Orbán leszámolt Európával, és meghirdetett programjának minden egyes pontjára igaz, hogy az csakis egy unión kívüli Magyarországon valósítható meg. Legyen szó a „nemzeti nagytőkések” helyzetbe hozásáról a külföldiek rovására, az energiaszektor államosításáról, a döntően magyar tulajdonú bankrendszerről vagy éppen egy újabb ÁFA-kulcs bevezetéséről: kormányprogrammá, jogszabállyá mindez csak az unióból való kilépéssel válhat.

A hazai demokraták számára legfontosabb most ezt minden eszközzel megakadályozni, hiszen Magyarország jövője, fejlődése csakis az union belül, a jogállamiság értékrendjében képzelhető el.

Fodor Gábor, pártelnök

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK