Belépek a Pártba
17 március
2015
HÍR
529 látogató

Fodor Gábor: Miért nem intézkedett a rendőrség a Március 15. téren?

Fodor Gábor írásbeli kérdéssel fordul Pintér Sándorhoz, hogy kiderüljön, a belügyminiszter helyénvalónak tartja-e a rendőrség reakcióját arra, ami március 15-én a Jobbik rendezvényén történt.

Mint ismert, a Jobbik gyűlésén többen a jogerősen betiltott magyar gárda egyenruhában jelentek meg. Ilyen egyenruhát viseltek azok is, akik a Petőfi szobrot megkoszorúzták és elhangzott az egyik vezérszónok, majd az egyenruhát viselők által az a köszöntés is, amely tipikusan ehhez az alakulathoz kötődik. A rendezvényt számos rendőr biztosította, akik a helyszínen nem tettek semmit, annak ellenére sem, hogy a szabálysértési törvény egyértelműen rendelkezik a tennivalókról feloszlatott szervezet újbóli tevékenysége esetén.

A BRFK-tól a vs.hu is információt kért arról, miért nem tett semmit a rendőrség, melyre az a válasz érkezett, hogy a rendőrséghez nem érkezett bejelentés a történtekről, ezért nem jártak el az ügyben.

Fodor Gábor a belügyminisztertől a következő kérdésekre várja a választ:
1. Miért nem intézkedett hivatalból a rendőrség a Jobbik rendezvénye közben, vagy azt követően az egyértelmű szabálysértés miatt?
2. Minden esetben csak azt követően intézkedik a rendőrség egy nyilvánvaló szabálysértéssel szemben, ha bejelentés érkezik arról 3. személytől?
3. Szijjártó Péter 2011-ben azzal indokolta a Btk. szigorítását a gyöngyöspatai tömegverekedés után, hogy hazánkban ,,egyenruhás bűnözők” jelentek meg. Ha már törvényt hoztak az ,,egyenruhás bűnözőkkel” szemben, miért nem alkalmazza azt a rendőrség?
4. Ön egyetért-e azzal, hogy a Máricus 15. téren, a Jobbik rendezvényén a rendőrség nem lépett fel egy feloszlatott szervezettel szemben?

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK