Belépek a Pártba
09 április
2018
HÍR
492 látogató

Fodor Gábor: harcolunk tovább a liberális értékrendért

Budapest, 2018. április 9., hétfő (MTI) – A Magyar Liberális Párt vezető testülete bizalmi szavazást kér magával kapcsolatban a tagságtól, mert bár a párt minimális célkitűzése, úgy tűnik, sikerült, a választási eredmény összességében nem ad okot az elégedettségre – közölte Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke hétfői sajtótájékoztatóján.

Fodor Gábor örült a magas részvételi aránynak, és megköszönte a választópolgároknak, hogy részt vettek a szavazáson. “Akármilyen eredmény is születik, egy demokratának mindig tudnia kell, hogy az eredmény akkor jó, ha széles körű felhatalmazás áll mögötte” – fogalmazott. A pártelnök szerint ugyanakkor nem örülnek a kétharmados Fidesz-győzelemnek, hiszen az ellenzéki sikerért harcoltak, de a gratuláció kijár a győztesnek. Hangsúlyozta: demokrataként nem tartja jónak azt, hogy immár többedszer kétharmados felhatalmazással bír egy kormány a parlamentben, mert akármilyen egy párt politikai teljesítménye, nem tesz jót, ha nincs kontroll felette.

Az eredményt úgy értékelte: remélik és bíznak abban, hogy Bősz Anett, a Liberálisok képviseletében az MSZP-Párbeszéd listájáról bejut az Országgyűlésbe. Hozzátette: ez volt a párt minimális célkitűzése, és úgy látják, hogy ezt el tudják érni. Jelezte: a Magyar Liberális Párt vezető testülete ugyanakkor bizalmi szavazást kér magával kapcsolatban a tagságtól, mert összességében nem ad okot az elégedettségre a változás szövetségének eredménye. Hangsúlyozta: a Liberálisok fő célkitűzése a jövőben is az, hogy minél inkább megteremtsék a liberális értékrendnek, a szabadságközpontú, piacgazdaságra építő, jogállami normákat komolyan vevő politizálásnak a bázisát Magyarországon. A pártelnök kritikát fogalmazott meg a választások lebonyolításával kapcsolatban, és elfogadhatatlannak nevezte, hogy egyes szavazókörökben több kilométeres sorok alakultak ki.

Fodor Gábor kérdésre válaszolva kifejtette: jóval szélesebb körű ellenzéki együttműködésre lett volna szükség. A Liberálisok kezdettől fogva azt mondták, hogy közös miniszterelnök-jelöltre, közös képviselőjelöltekre és a közös listára van szükség ahhoz, hogy ebben a választójogi rendszerben elérjük a lehető legjobb eredményt – mondta. Megjegyezte: a liberális párt azok közé tartozik, akik a legtöbb áldozatot hozták azért, hogy ez az együttműködés létrejöjjön. Hozzátette: nem hibáztat senkit az önálló indulásért, de ha a cél az volt, hogy ne legyen kétharmad, akkor fontosabb szempont kellett volna, hogy legyen az összefogás, mint az önös pártérdek.

A Liberálisok élőben közvetítették Fodor Gábor sajtótájékoztatóját:

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK