Belépek a Pártba
25 február
2015
HÍR
550 látogató

Fodor Gábor az ukrán ügyvivővel és a lengyel nagykövettel tárgyalt

Fodor Gábor az utóbbi két napban találkozott Roman Kowalski lengyel nagykövettel  és Mihajlo Junger  ukrán ügyvivővel.  Mindkét találkozón kiemelt téma volt az ukrán-orosz konfliktus és Putyin magyarországi látogatása.

Az ukrán ügyvivővel folytatott találkozó során a Liberálisok elnöke véleményt cserélt a   kelet-ukrajnai válság legutóbbi fejleményeiről, a magyar miniszterelnök ukrajnai látogatásáról és a Putyin  látogatás külpolitikai vonatkozásairól. Fodor Gábor kifejtette, hogy Magyarországnak elemi érdeke Ukrajna stabilitása, a minszki megállapodás maradéktalan végrehajtása és Ukrajna  területi épségének helyreállítása.
A Liberálisok szerint Magyarországnak ebben a kérdésben egyértelmű és megkérdőjelezhetetlen álláspontot kell képviselnie. Fodor Gábor sajnálatosnak nevezte, hogy Putyin budapesti látogatása során a magyar kormány elkötelezettsége Ukrajna területi épségének helyreállítását illetően nem kapott hangot és Putyin reakció nélkül fejthette ki a számunkra elfogadhatatlan, a minszki megállapodást semmibe vevő  álláspontját.

A lengyel nagykövettel folytatott megbeszélés során Fodor Gábor kifejtette, hogy Magyarországnak a lengyel-magyar barátság megerősítése és a szoros politikai együttműködés az ukrajnai válság vonatkozásában is elemi érdeke. Magyarország jelenlegi politikájával nem csak a történelmi lengyel-magyar barátságot veszélyezteti, hanem a Visegrádi országok együttműködésének jövőjét is. A Liberálisok fontosnak tartják, hogy a lengyel vezetés és a közvélemény értesüljön arról: a magyar kormány Ukrajnával kapcsolatos politikáját ill. a magyar-lengyel kapcsolatok  rombolását nem csak a Liberálisok tartják elhibázottnak, hanem a magyar társadalom többsége is.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK