Belépek a Pártba
11 december
2017
HÍR
518 látogató

Fodor Gábor: az MSZP, a Párbeszéd és a Liberálisok együttműködnek az Orbán-kormány leváltásáért

Fodor Gábor mai sajtótájékoztatóján úgy értékelte a solymári választást, hogy az eredmény is azt igazolja: széthúzás helyett széleskörű együttműködésre van szükség. Az emberek többsége elégedetlen az Orbán-kormánnyal, ezért az ellenzéki választóknak vissza kell adni a hitet és a reményt, hogy közösen, a vitákat, a sértődést, duzzogást félretéve le lehet váltani a Fideszt.

A Liberálisok elnöke jelentős fejleménynek nevezte, hogy az MSZP, a Párbeszéd és a Liberálisok egyetértenek abban: a győzelemhez közös egyéni jelöltekre, közös listára és közös miniszterelnök-jelöltre van szükség. Hozzátette: bár ezzel háromra bővült az együttműködők köre, halaszthatatlanul fontos lenne, ha a többiek is csatlakoznának a szövetséghez.

A pártelnök ismét jelezte: a Liberálisok támogatják, hogy Karácsony Gergely legyen a demokrata ellenzék miniszterelnök-jelöltje. A Párbeszédért elnöke az egyik legnépszerűbb ellenzéki politikus, aki bebizonyította, hogy nehéz politikai körülmények között is tud jó kompromisszumokat kötni, és ellenzéki polgármesterként is sikeresen tudja vezetni Budapest egyik legnagyobb kerületét.

Pócs János hatalmas társadalmi tiltakozást kiváltó Facebook-bejegyzésével kapcsolatban azt mondta: az akció a II. világháború legsötétebb időszakát idézi, ezért a Liberálisok elvárják, hogy távolítsa el a posztot és kérjen bocsánatot Soros Györgytől és a magyar emberektől. Egy demokratikus értékeket tiszteletben tartó pártnál egy ilyen bejegyzést a lemondásnak kellene követnie, de az a minimum, hogy a kormánypárt elhatárolódik Pócs János ízléstelen véleménynyilvánításától.

Fodor Gábor hozzátette: a Liberálisok azért is sürgetik az ellenzéki együttműködést, mert az Orbán-kormány egyre súlyosabb támadásokat intéz az emberi jogok ellen. Az Európai Bizottság a lex CEU, a civiltörvény és a menekült kvóta figyelmen kívül hagyása miatt állítja bíróság elé Magyarországot, ám jól látszik, hogy az Európai Unió nem tudja megállítani az Orbán-kormányt. Csak a társadalom, és az ellenzék képes erre. Ezért olyan fontos a jövő áprilisi választás – fejtette ki a pártelnök.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK