Belépek a Pártba
21 március
2018
HÍR
477 látogató

Fodor Gábor: Április 8-án az ügynökaktákról is szavazunk!

“Április 8-án lehetőségünk lesz rá, hogy olyan kormányt válasszunk, amely végre feloldja az ügynökakták titkosítását” – erről beszélt sajtótájékoztatóján Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke szerdán. A Liberálisok elnöke hangsúlyozta: “minden magyar embernek joga van megismerni nemzetünk múltját és társadalmunk történetét”. Fodor Gábor nehezményezte, hogy miközben a Fidesz rendszeresen “lekommunistázza” ellenfeleit, a kormánypárthoz köthető több politikusról is kiderült az elmúlt években, hogy ügynökként tevékenykedtek a rendszerváltás előtt. Az ellenzéki vezető történészekre hivatkozva kijelentette: a jelenlegi Fidesz-frakcióban akár másfél tucat olyan képviselő is lehet, akikről terhelő adatok vannak.

Fodor emlékeztetett rá, hogy Kaposváron a parlamenti ellenzék pártjai közösen szólították fel lemondásra Szita Károly polgármestert, miután hivatalos dokumentumok kerültek nyilvánosságra ügynökmúltjával kapcsolatban. “Tasnádi László annak ellenére lehetett a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára, hogy Nagy Imre újratemetésének idején beépített ügynökök jelenthettek neki” – tette hozzá a Liberálisok elnöke.  Szerinte  azért lenne fontos az ügynökakták nyilvánosságra hozása, hogy az ország vezetőit és politikusait senki ne tudja terhelő információkkal zsarolni. Kormányváltás esetén mindenki számára hozzáférhetővé lehetne tenni az ügynökaktákat, hiszen minden ellenzéki párt támogatja ezt – mondta Fodor.

A párt elnöke az ellenzék egyre javuló esélyeiről is beszélt sajtótájékoztatóján. Szerinte az eddig különindulás mellett érvelő pártok egyre több gesztust gyakorolnak egymás felé, és egyfajta “természetes koordináció vette kezdetét”. Fodor szerint a Fideszt nehéz helyzetbe hozza, hogy még az utolsó pillanatban is történhetnek visszalépések az esélyesebb ellenzéki jelöltek javára. Ettől bizonytalanná vált a helyzet a kormánypárt számára, hiszen nem tudják, melyik jelöltet próbálják meg “a szokásos módszerekkel lejáratni”.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK