Belépek a Pártba
26 február
2015
HÍR
738 látogató

Fodor Gábor: A szabad kereskedelem kifizetődő, csak tudni kell bánni vele

A Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerség (TTIP) lehetőség mindkét félnek, az Európai Uniónak és benne Magyarországnak is. Érdekünk, hogy a magyar cégek mélyebben integrálódjanak a világkereskedelembe, sikeresebbek legyenek mind az európai, mind az amerikai piacon. Erre ad lehetőséget a TTIP.

A TTIP tisztább versenyt teremt a bürokratikus szabályok lebontásával, a versenyből pedig a fogyasztók profitálnak. Ajánlom ezt a magyar kormány figyelmébe is, amely 2010 óta arra törekszik, hogy kiiktassa a versenyt a hazai kereskedelemből és állami monopóliumot hozzon létre. A magyar cégeknek nem aggódásra, hanem támogatásra van szükségük. Arra, hogy a Fidesz kormány ne politikai alapon válogasson közülük, és ne tőlük akarja beszedni hazug politikájának árát.

A TTIP kifejezi, hogy Magyarország nem a Kelet, hanem a Nyugat része. A TTIP támogatása azt jelenti, hogy Magyarország nem a Putyin célját szolgáló Eurázsiai Unió felé kacsintgat, hanem az európai és az atlanti gazdaság szerves része, és az is marad.

Támogatom, hogy Magyarország megőrizze GMO mentességét, de ez lehetséges úgy is, ha Magyarország támogatja a TTIP-et. Felszólítom a kormányt, hogy a magyar gazdaság és a fogyasztók érdekében vállalkozásbarát gazdaságpolitikával segítse a magyar cégek piacra jutását, védje a Magyarországon befektetők cégeket, és merje kijelenteni a magyar parlamentben azt, amit az EP-ben a Fidesz képviselői kijelentenek: hogy Magyarország támogatja a TTIP-t.

Fodor Gábor, országgyűlési képviselő

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK