Belépek a Pártba
24 február
2018
HÍR
615 látogató

Figyeljünk egymásra az extrém hidegben!

Gondoskodjunk róla, hogy a hideg idő senki életét ne veszélyeztesse! Arra kérünk mindenkit, fokozottan figyeljünk egymásra az elkövetkező napok extrém időjárása miatt! Magyarországon a hivatalos statisztikák alapján legalább 10 ezer hajléktalan ember él, a nem hivatalos adatok alapján viszont ez a szám akár a többszöröse is lehet. Különösen fontos, hogy ebben az időben az éjszakát mindenki fűtött helyen töltse. Ha bárki az utcán alvó embert lát, értesítse a hatóságokat, hogy segíteni tudjanak!

Február közepéig már 147-en fagytak meg az országban, az áldozatok 53 százaléka a szabad ég alatt, 47 százaléka pedig a fűtetlen lakásban halt meg. A magyar lakosság közel 10 százalékának nem telik rá, hogy kifűtse otthonát, ez az arány azonban a sok gyerekes családoknál még rosszabb. A három vagy több gyermekes családok 20 százalékának nincs pénze rá, hogy melegen tartsa lakását vagy házát. De a legnagyobb veszély az egyedül élő, idős embereket fenyegeti. Különösen fontos, hogy odafigyeljünk rá, ha szomszédunkban segítségre szoruló nyugdíjas ember él!

Az Orbán-kormány az elmúlt években sok százmilliárd forinttal csökkentette a szociális kiadásokat, ezért az elszegényedés veszélye egyre több ember érint. A magyar dolgozók egyre nagyobb arányát fenyegeti a szegénység, jelenleg minden tízedik foglalkoztatott szegénységben él. Ezekben a napokban különösen fontos, hogy odafigyeljünk a nélkülözőkre. Arra kérjük az önkormányzatokat, hogy a polgárőrség fokozott erővel vegyen részt a kihűlések megakadályozásában! A települések biztosítsanak fűtött helyeket napközben és éjszaka azoknak, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy melegen tartsák otthonukat. Továbbá felkérjük a kormányt, hogy a tragédiák megakadályozása érdekében nyissák meg az állami tulajdonban vett iskolákat és egyéb olyan köztulajdonban álló intézményeket, amelyek védelmet nyújthatnak a rászorulóknak az extrém hideg időjárás alatt. Ugyanerre kérjük az egyházakat; nyissanak melegedőket és lássák el a hideg elől menedéket kereső embereket!

Ha valakit a kihűlés veszélye fenyeget, ne hagyjuk magára! Az alábbi telefonszámokon kérhetünk segítséget: 104, 107, 112, 06-1-3384186.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK