Belépek a Pártba
24 március
2017
HÍR
494 látogató

Fidesz központosítása + új NAT= számítástechnikai eszköztemető

Reménykeltő a NAT kidolgozásával megbízott miniszteri biztos tegnap megjelent nyilatkozata, valamint a digitális oktatásra való áttérés gondolata, ez az egész azonban semmit sem ér majd, ha fennmarad a központosító szemlélet. A pedagógusok és az intézmények autonómiája, a tanszabadság és a szabad tankönyv/tananyagválasztás alapvető elemei. Egy ilyen központosított rendszerben, amelyben az államtól függenek az intézmények, nem tud jól működni egy iskola.

 

Ha a kormány nem képes liberalizálni az oktatási rendszert, egyszerűen kidobott pénz lesz a digitális oktatásra és a NAT átdolgozására szánt pénz, mert elmaradnak a pozitív hatások. Az iskoláink nem lesznek egyebek, mint számítástechnikai eszköztemetők: a központosító szemlélet gúzsba köti az oktatási rendszer minden szereplőjét, a diákot, a szülőt, a tanárt, az intézményvezetőt, így az új technikai eszközök és a NAT újításai a szemétben landolnak majd. Nem érik el a hatásukat.

 

Csépe Valéria olyan képet vázolt fel az oktatási rendszerről, amelyet mindannyian jó ideje mondunk az oktatásról. Az új miniszteri biztos elképzelései azokkal az emberekkel, akik megteremtették a jelenlegi rendszert, nem kompatibilisek. Amennyiben komolyan gondolják a reformterveket, mindenkinek, akinek köze volt az eddigi oktatási rendszer létrehozásához és fenntartásához, félre kell állnia.

 

Csépe Valériától azt kéri a Magyar Liberális Párt,

  1. hogy üljön le tárgyalni a Civil Közoktatási Platformmal, és más, alulról szerveződő pedagógus csoportokkal, akik évek óta próbálják hallatni a hangjukat, kérnek, követelnek, de a kormány nem hallgatja meg őket.
  2. További kérésünk Csépe Valéria felé, hogy az első pillanatban semmire sem jó színházzá silányított köznevelési kerekasztal helyett egy valódi, társadalmi és szakmai vitát lehetővé tevő fórumot hozzanak létre, amely nem kizárólag a kormány által preferált csoportosulásokból és szakemberekből áll.

 

A fentiek megléte mellett van esély arra, hogy ne vesszen el Magyarország következő fél évszázada.

 

Bősz Anett

Ügyvivő

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK