Belépek a Pártba
31 október
2018
HÍR
500 látogató

Feltört reptéri bőröndök – A nemzetbiztonsági bizottság összehívását kezdeményezzük

Az elmúlt időszakban egyre több hír látott napvilágot, amely arra utalt, hogy a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren nem szavatolják az utasok csomagjainak a biztonságát. Több panasz érkezett a légitársaságok felé, miszerint lezárt bőröndöket feltörtek, átkutattak és sok esetben ki is fosztottak. A Magyar Liberális Párt szerint az egyre súlyosabb visszaéléseknek nemzetbiztonsági vonatkozása is lehet, ha ugyanis a csomagokat észrevétlenül felnyithatják és kifoszthatják, akkor annak sem zárhatjuk ki a lehetőségét, hogy a csomagokban olyan tárgyakat helyezzenek el, amelyek az utasok életét veszélybe sodorják.

Érthetetlen és elfogadhatatlan, hogy miközben a kormány válsághelyzetet hirdetett a nem létező tömeges bevándorlás miatt, hogyan merülhet fel Magyarország fő repülőterén ilyen komoly biztonsági probléma.

A Liberálisok szerint a repülőgépek biztonságos használatának alapkövetelménye, hogy az utasok csomagjait a biztonsági ellenőrzést követően senki ne bolygathassa meg. Bősz Anett országgyűlési képviselő ezért a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér nemzetbiztonsági kockázatának napirendre tűzését kezdeményezi a nemzetbiztonsági bizottság soron következő ülésén, annak érdekében, hogy a kormány szakértők és az ellenzék bevonásával kidolgozzon egy olyan biztonságtechnikai rendszert a ferihegyi repülőtéren, amely kizárja, hogy ellenőrizetlenül bárki bármit kivegyen vagy beletegyen az utasok csomagjaiba. Szeretnénk, ha a repülőtér és a légitársaságok is garanciát vállalnának arra, hogy az utasok csomagjai a biztonsági ellenőrzést követően sértetlenül kerüljenek fel a repülőre. Ha a válsághelyzetet komolyan veszi a kormány, akkor nem engedheti meg, hogy a jövőben hasonló esetek történjenek. Pintér Sándor belügyminisztertől azt várjuk, hogy haladéktalanul tegyen lépéseket a biztonsági kockázat felszámolása érdekében! Felszólítjuk a kormányt, hogy mielőbb intézkedjen az ügyben, és tegyen meg mindent az utasok biztonsága érdekében!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK