Belépek a Pártba
01 december
2017
HÍR
409 látogató

Felszólítjuk Tarlós Istvánt – Ne a Bálna árából akadálymentesítsék a metrót!

A Liberálisok felszólítják Tarlós István főpolgármestert, hogy a metró akadálymentesítéséhez szükséges összeget ne a főváros kiárusításával teremtse elő.

 

Lázár János kancelláriaminiszter tegnap bejelentette, hogy az állam megveszi a Bálnát, ahová a Magyar Turisztikai Ügynökséget költöztetik. A Magyar Liberális Párt szerint ezzel a kormány a Városliget, a Margitsziget és a kórházak után újabb értékes vagyonelemét veszi el Budapesttől.

Tarlós István 2010 óta lényegében tétlenül nézi, ahogy Orbán Viktor és a Fidesz kifosztja Budapestet. A főváros odáig jutott, hogy az összes vagyonát kénytelen eladni, holott a jelenlegi magas bérleményárak mellett elképzelhetetlen, hogy a Bálnát ne tudnák nyereségesen tovább üzemeltetni. Tarlós István lényegében levágja az aranytojást tojó tyúkot, miközben az olyan alapfeladatokra, mint az akadálymentesítés, luxusként tekint.

A Magyar Liberális Párt felháborítónak tartja, hogy a kormány nem teljesíti a húsz éve törvénybe foglalt kötelezettségét, és ha mégis, felmerül a gyanú, hogy az akadálymentesítést a Bálna árából akarja finanszírozni. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a fővárosban minden egyes fejlesztés csak egy másik érték elkótyavetyélése árán valósulhat meg, ezért felszólítjuk Tarlós Istvánt, hogy a metró akadálymentesítéséhez szükséges összeget semmiképp se a főváros kiárusításával teremtse elő. A Liberálisok azt javasolják, hogy ehelyett a Népstadion 200 milliárdos beruházásából 8 milliárdot a mozgáskorlátozottak, idősek, és babakocsival közlekedőkre fordítsanak.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK