Belépek a Pártba
10 december
2017
HÍR
932 látogató

Felszólítjuk az Orbán-kormányt: hagyjon fel az emberi jogok csorbításával!

A Magyar Liberális Párt az emberi jogok világnapján ismét felszólítja az Orbán-kormányt, hogy teljesítse a magyar emberek és az Európai Unió követeléseit.

Ma 69 éve, hogy az ENSZ elfogadta az emberi jogok egyetemes nyilatkozatát. 1948 óta minden évben december 10-én emlékezünk meg azokról az alanyi jogon járó, egyetemes emberi jogokról, amelyek tiszteletben tartásáért még ma is meg kell küzdenünk szerte Európában és Magyarországon is. A Liberálisok emlékeztetnek rá, hogy Magyarországgal szemben jelenleg három eljárás is folyamatban van, és mindhárom esetben az alapvető emberi jogok is sérülnek. Az Európai Unió ezen a héten léptette bírósági szakaszba a civil törvény, a felsőoktatási jogszabály-módosítás (lex CEU) és a menekültkvóták elutasítása miatt indított eljárást.

A Liberálisok szerint felháborító, hogy az uniós figyelmeztetések és a folyamatos társadalmi tiltakozás ellenére a kormány továbbra sem változtatja meg a problémás törvényeket. Az illiberális állam építése az alapvető jogok csorbításával és a demokrácia leépítésével jár. A Magyar Liberális Párt az emberi jogok világnapján ezért ismételten felszólítja az Orbán-kormányt, hogy tartsa tiszteletben az alapvető emberi jogokat, és tegyen végre eleget az Európai Bizottság, illetve a magyar állampolgárok követeléseinek.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK