Belépek a Pártba
10 november
2020
HÍR
640 látogató

Felhatalmazási törvény 2.0 – A közpénzek szórása helyett most a járványügyi védekezés legyen a cél!

A járvány új szakaszába léptünk. Sajnos az elmúlt napokban naponta több mint százan haltak meg, és nagyságrendileg napi 5000 fővel emelkedik a regisztrált megbetegedések száma. A Liberálisok eddig is hangsúlyozták és ezúton is fel szeretnénk hívni a figyelmet: nagy szükség van a fegyelmezettségre, és arra, hogy jól értsük, mivel állunk szemben.

A mai napon merőben eltérő helyzettel nézünk szembe, mint amikor a tavaszi hullám elején a kormány a felhatalmazási törvény elfogadását kérte a parlamenttől. Az ellenzék által akkor követelt 90 napos időkorlát bekerült a felhatalmazási törvénybe, és így a parlament – köztük a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője – szinte egyhangúlag el tudta fogadni azt.

Innentől kezdve a kormányt valóban 100 százalékos felelősség terheli a járvány kezeléséért. Többé nem engedhetik meg magunknak az újjal mutogatást. Többé nem tudnak arra hivatkozni, hogy az ellenzék nem adja hozzájárulását a járvány elleni hatékony fellépéshez, ahogy azt tavasszal tették, miközben az önkormányzatok ellenzéki vezetői is a forrásmegvonások ellenére mindent megtettek a védekezés és a rászorulók megsegítése érdekében.

A kormány ezzel szemben a felhatalmazási törvényt több százmilliárdos tételben használta olyan döntések meghozatalára, amelyeknek semmi köze nem volt a járványkezeléshez. Ahelyett, hogy a kis- és középvállalatok megmaradása és munkahelyvédelme kapott volna érdemi többletforrást, szállodaipari nagyvállalkozók kaptak milliárdos összegeket arra, hogy felújítómunkálatokat végezzenek, amíg vendégeket nem fogadhattak. Ezzel a NER új gazdasági elitjét mentették, nem azokat, akiknek igazán szükségük lett volna rá.

Mindeközben továbbra sincs elég FFP3-as maszk a kórházakban és azt is jól látjuk, hogy az elvégzett tesztek száma messze elégtelen.

A kormány emberéletekkel játszik. Ideje megérteni, hogy valódi válságkezelésre van szükség! A kormány az ellenzéki politikusokra eddig is számíthatott. Kár, hogy az elmúlt hét hónapot az ellenzék blamálásával és neki tetsző beruházások támogatásával töltötte.

A közpénz hasztalan szórása helyett ideje elkezdeni a valódi válságkezelést. Azt javasoljuk, hogy mindenekelőtt a településvezetők és a civilek segítése történjen meg. Ők vannak a legközelebb az emberekhez, beteg, karanténban rekedt, vagy kórházba került honfitársainkhoz. Ők azok, akik azonnal fel tudják mérni, hol és mire van szükség.

A kormány ma gesztust kapott az ellenzéktől. Ideje európai módra viselkedni, és követve a nyugat-európai társainkat, egymást segítve fellépni a gyilkos kór egészségügyi és gazdasági pusztítása ellen.

Bősz Anett, a Liberálisok elnöke, a DK frakcióvezető-helyettese a témában tartott sajtótájékoztatóját a linkre kattintva tekinthetik meg:

https://fb.watch/1GyQOH1os3/

 

kép forrása: 24.hu

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK