Belépek a Pártba
26 szeptember
2018
HÍR
642 látogató

Fejezze be a kormány az abortuszon áteső nők meghurcolását!

A fogamzásgátlás világnapján a Liberálisok azt várják a kormánytól, hogy biztosítsa a magyar nők reprodukciós jogainak szabad gyakorlását. A Fidesz és a KDNP abortuszellenes politikája akkor volna hiteles, ha a nem kívánt terhességek megelőzéséért tenni kész kabinettel állnánk szemben, mely tantervbe iktatja a szexuális felvilágosítást és a fogamzásgátlási módszerek széles körének megismertetését az általános iskola nyolcadik osztályában.

Ma tettek helyett álszentség és a nők lelki megnyomorítása zajlik.

Az abortuszok számának csökkentése kivételesen fontos társadalomszervezési feladat, ehhez azonban az oktatási- és egészségügyi rendszerek változása is szükséges, csakúgy, mint a közbeszédé. A fogamzásgátlás felelőssége ma kizárólag a nőket terheli, ami káros megközelítés. E szemlélet férfiak millióit mentesíti a felelősség alól, miközben tovább csorbítja a nők reprodukciós jogainak gyakorlását.

Hazánkban, az abortuszellenes szólamok ellenére, ma kizárólag a művi úton történő terhesség-megszakítást támogatja az állam. Nők milliói adják át saját kilátástalan helyzetüket a következő generációknak, mert sem a megfelelő szexuális felvilágosítás, sem a fogamzásgátlás rászorultsági alapon történő támogatása nem biztosított. A fogamzásgátlás világnapján a Liberálisok azt követelik a kormánytól, hogy fejezze be az abortusz mellett döntő nők társadalmi meghurcolását, és tegyen azért, hogy a nem kívánt terhességek valóban megelőzhetők legyenek!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK