Belépek a Pártba
16 június
2017
HÍR
547 látogató

Emléknap – meg kell őrizni a rendszerváltozás értékeit!

Budapest, 2017. június 16., péntek (MTI) – A rendszerváltozás értékeinek megőrzésére, a konszenzusos demokrácia visszaállítására és az Oroszországhoz fűződő kapcsolatok lazítására szólított fel Nagy Imre és mártírtársai kivégzésének 59. és újratemetésének 28. évfordulóján tartott sajtótájékoztatóján a Magyar Liberális Párt elnöke.

Fodor Gábor azt mondta, hogy az egykori miniszterelnök és társainak újratemetése összekötődik a magyar rendszerváltozással. Azzal a rendszerváltozással, amire a Liberálisok büszkék, mert Magyarország fantasztikus népi részvétellel fejezte ki akaratát – fogalmazott.
A rendszerváltozás értéke volt a közmegegyezésen alapuló, vagyis konszenzusos demokrácia is – szögezte le. Kiemelte, hogy az akkori legnagyobb ellenzéki párt, az SZDSZ adhatott köztársasági elnököt, akik ezért cserébe lehetővé tették a kormányzó MDF-nek a kétharmados törvények elfogadását. El tudja valaki képzelni, hogy ma a kormánypárt felajánlja a legnagyobb ellenzéki erőnek, hogy ő nevezze meg a köztársasági elnököt ? – tette fel a kérdést a független képviselő.
Orbán Viktor miniszterelnök 28 évvel ezelőtt, Nagy Imréék újratemetésén, a Hősök terén mondott egy beszédet, amelynek az volt a legfontosabb üzenete, hogy a szovjet csapatokat ki kell vonni Magyarországról – emlékeztetett. Fodor Gábor ezért arra kérte a kormányt, hogy tegyék rendbe Magyarország Oroszországához fűződő viszonyát. Elfogadhatatlan, hogy a magyar kabinet Oroszországhoz “dörgölőzik”, hogy egy uniós és NATO-tagállam ilyen szoros viszonyt épít ki az oroszokkal, hogy Magyarország ma a putyini Oroszországhoz akar hasonlítani – jelentette ki.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK