Belépek a Pártba
01 augusztus
2019
HÍR
1329 látogató

Embertelen körülmények a lajosmizsei vasútvonalon – Azonnali megoldást követelünk a MÁV-tól!

Tömegnyomor, zsúfoltság, rosszullétek, embertelen körülmények – Ezek jellemzik a MÁV Start Zrt. Budapest és Lajosmizse között közlekedő S21-es számú szerelvényeit. A napokban bejárták a sajtót a 142-es vonal vagonjain készített felvételek, melyek már-már az indiai vasúti viszonyokat idézik: a járatritkítások miatt sokaknak csak a szerelvények csomagtartóin jut hely. Dolgozók tömege ilyen és ehhez hasonló áldatlan állapotok közepette kényszerül utazni Budapest és az agglomeráció között. Ez teljességgel elfogadhatatlan!

Chladek Tibor, a Liberálisok Pest megyei elnöke, a demokratikus ellenzék közös hernádi polgármester-jelöltje nyílt levélben fordult a MÁV Start Zrt. vezérigazgatójához, hogy magyarázatot kapjon a 142-es vasútvonalon tapaszalt elképesztő állapotokra. A polgármester-jelölt levelében tarthatatlannak nevezte a járatritkítás mértékét a vonalon, hétvégenként ugyanis csak minden második órában jár olyan vonat, amely Dabastól tovább közlekedne Lajosmizséig, ez pedig jelentősen beszűkíti a hernádi lakosok utazási lehetőségeit is. Kerékgyártó József, a MÁV Start vezérigazgatója ennek ellenére válaszlevelében azt írta: a jelenlegi utaslétszám nem indokolja a járatok sűrítését és a férőhelyek bővítését a vonalon.

A Liberálisok politikusa közérdekű adatigényléssel fordul a MÁV Start Zrt.-hez, hogy megtudja: az utasok száma valóban indokolttá teszi-e a férőhelyek ritkítását. Chladek Tibor azt is szeretné megtudni, hogy évente mennyi közpénzt költenek új mozdonyok beszerzésére és a meglévő vagonok felújítására, amely garantálná a megfelelő színvonalú utasszállítást. A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy a járatok száma és minősége bőven hagy kívánnivalót maga után.

A MÁV Start vezérigazgatója válaszolt ugyan Chladek Tibor megkeresésére, de a tényleges megoldások helyett csak magyarázkodásra futotta, ezért Hernád ellenzéki polgármester-jelöltje az áldatlan állapotok megszüntetése érdekében azt javasolta, hogy a MÁV és a Volánbusz a menetrendek összehangolásával biztosítsa az utazási lehetőségek bővítését a vonalon. A vidékiek nem lehetnek másodrangú állampolgárok! – jelentette ki Chladek Tibor sajtótájékoztatóján, majd ígéretet tett arra: polgármesterré választása esetén érdemi lépéseket fog tenni annak érdekében, hogy a Hernádon élők megfelelő minőségben, kényelmesen és méltósággal utazhassanak mind a MÁV, mind a Volánbusz járatain.

Embertelen körülmények, tömegnyomor, zsúfoltság, kimaradó járatok és rosszullétek a lajosmizsei vasútvonalon – Magyarázkodás helyett azonnali megoldást követelünk a MÁV-tòl! Chladek Tibor sajtótájékoztatója:

Közzétette: Liberálisok – 2019. augusztus 1., csütörtök

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK