Belépek a Pártba
15 november
2018
HÍR
1012 látogató

Eltűnt TAO-pénzek nyomában – A Liberálisok korrupció gyanúja miatt tettek feljelentést

A Magyar Liberális Párt költségvetési csalás és hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett a hernádi sportpálya fejlesztési beruházásának ügyében, a kivitelezésre szánt TAO-támogatás eltűnése miatt. Chladek Tibor, a Liberálisok Pest megyei választmányi elnöke mai sajtótájékoztatóján számolt be arról, hogy a Hernádi Sportegyesület a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közreműködésével több mint 10 millió forint TAO-támogatást kapott a sportpálya kerítésének felújítására, az elnyert támogatásból azonban nem valósult meg az előre egyébként szabálytalanul kifizetett beruházás. A kerítés egy része végül a hernádi önkormányzat költségvetéséből valósult meg, miközben közel 11 millió forint közpénz eltűnt, a fejlesztés pedig a mai napig nem készült el teljes egészében.

Chladek Tibor először nyílt levélben, majd közérdekű adatigényléssel fordult Hernád község polgármesteréhez, hogy megtudja, mekkora kár érte a TAO-támogatás eltűnése miatt az önkormányzatot, és hogy a kivitelezés elmaradása miatt tett-e feljelentést a hivatal. Zsírosné Pallaga Mária válaszából kiderült, hogy a közbeszerzési eljárás során a polgármester három árajánlatot kért be, a beadott pályázatok közül azonban csak egy cég ajánlata volt érvényes, amely cég el is nyerte a kivitelezési munkálatokat.

A Liberálisok az MLSZ-hez is közérdekű adatigényléssel fordultak, hogy kiderítsék, ki volt a felelős azért, hogy a meg nem valósult beruházás kivitelezési munkálatait egy Pest megyei és hernádi kötődéssel egyáltalán nem rendelkező, építőiparral korábban nem is foglalkozó nyíregyházi cég, az M & N Fogtechnika Bt. nyerhette el. Az MLSZ válasza 15 napos határidőn túl, Chladek Tibor mai sajtótájékoztatója után érkezett meg a párt központi irodájába, érdemi válaszokat azonban ebben a levélben sem kaptunk.

Chladek Tibor szerint a rendelkezésre álló információk alapján és az egyre szaporodó kérdések miatt bűncselekmény gyanúja merült fel, ezért a Liberálisok politikusa a mai napon csalás, költségvetési csalás és hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett a Dabasi Járási Ügyészségén. Reméljük, a feljelentés nyomán végre választ kaphatunk a kérdéseinkre, és kiderülhet, hová tűnt el az a közel 11 millió forintnyi közpénz, amelyből a mai napig nem valósult meg a hernádi beruházás.

Chladek Tibor sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Facebookon:

Lesre futott a hernádi sportpálya kerítése – A Liberálisok Pest megyei választmányi elnöke kiderítette, hogy a felújításra szánt TAO-pénzek nyomtalanul eltűntek. Hiába küldtünk több levelet és közadatigénylést mind a TAO-támogatásokat biztosító MLSZ-hez, mind a hernádi önkormányzathoz, érdemi válaszokat továbbra sem kaptunk. A Liberálisok ezért feljelentést tesznek költségvetési csalás gyanúja miatt. Chladek Tibor sajtótájékoztatója:

Közzétette: Liberálisok – 2018. november 15., csütörtök

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK