Belépek a Pártba
28 november
2014
HÍR
889 látogató

Elnöki rendszert épít Orbán Viktor?

Azzal, hogy Orbán Viktor minden lényeges feladatkört maga köré csoportosít, a Liberálisok szerint lényegében az elnöki rendszert építi ki.  Erre utal az is, hogy a Külügyminisztériumból a legfontosabb feladatokat január 1-től a Miniszterelnökséghez csoportosítják át.

Alig három hónapja annak, hogy Szijjártó Péter 220 embertől vált meg a külügynél, és saját embereivel töltötte föl a személyi állományt. Most azonban kiderült, hogy jelentős feladatelvonás lesz a tárcánál, kevesebb feladathoz pedig kevesebb ember kell, ezért varhatóan újabb elbocsátások lesznek.

A napokban derült ki az is, hogy Lázár János Miniszterelnökségén a jogszabályi előírások ellenére már tartósan túlmunkában dolgoznak az emberek. Azzal, hogy ide kerül át a külügyi feladatok jelentős része, tovább nő majd a leterheltség. Ráadásul a diplomáciai munkához speciális szaktudás kell, amivel minden bizonnyal a jelenlegi munkavállalók nem rendelkeznek, nem is kell, hogy rendelkezzenek. A növekvő munka- és feladatkört tehát vagy a túlterheltség további növelésével, vagy új alkalmazottak felvételével kell biztosítani.

A Liberálisok szerint a külügy és a miniszterelnökség feladatainak átrendezése hónapokra megbéníthatja mindkét tárcánál az érdemi munkát és tovább növeli a munkavállalók kiszolgáltatott helyzetét.  A Liberálisok felszólítják a két érintett minisztert, hogy minél előbb nyilatkozzanak arról, milyen változtatásokat terveznek a személyi állományban, várhatók-e elbocsátások. Lázár János valljon színt arról is, hajlandó-e betartani  köztisztviselőkre vonatkozó munkaidő szabályokat, vagy továbbra is törvénytelen túlmunkára kötelezi a munkavállalóit.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK