Belépek a Pártba
07 március
2019
HÍR
914 látogató

Elfogadhatatlan az Agrárkamara pártpolitikai szerepvállalása

A Magyar Liberális Párt felháborítónak tartja azt, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara nyíltan pártpolitikai tevékenységet folytat, illetve hogy a falugazdászok tényleges feladataik ellátása helyett a kormánypártok migrációval kapcsolatos uszításában vesznek részt az Európai Parlamenti választási kampány során.
Az Agrárkamara a magyarországi agrárgazdaság szereplőinek érdekképviselete helyett régóta a kormánypártok pártpolitikai céljainak kiszolgálójává vált – nem véletlen, hogy a kamara elnöke egyben a Fidesz országgyűlési képviselője is. Világosan látható, hogy a kamara által üzemeltetett falugazdász-hálózat elsődleges célja sem a szakmai tanácsadás és a gazdálkodók részére nyújtott adminisztratív segítségnyújtás: ehelyett a falugazdászok is a kormánypártok kampányának szócsövei, a Fidesz-KDNP aktivistái lesznek az EP-választások előtt.
Egy valódi európai demokráciában elképzelhetetlen lenne, hogy a közigazgatás és a pártpolitika közötti határok eltűnjenek, a köztisztviselőknek és közalkalmazottaknak, a közigazgatás – beleértve az agrárközigazgatást is – szereplőinek pártpolitikai célok kiszolgálása helyett a szakmaiságra és az agrárgazdaság szereplőinek érdekképviseletére kellene összpontosítania.
A kormány és a kormánypártok által a migráció álproblémájával kapcsolatban terjesztett hazugságok és uszító üzenetek elterelik a figyelmet a magyar vidék, a magyar agrárgazdaság valódi problémáiról: a hazai gazdatársadalom elöregedéséről, a magyarországi birtokszerkezet aránytalanságáról, a kis- és közepes üzemméretű gazdaságok helyett a nagybirtokrendszert támogató kormánypolitikáról,  a rossz infrastrukturális körülményekről, a mélyszegénységről, a romák szegregációjáról, az állami termőföld privatizációja során megtapasztalt visszaélésekről, a kormányközeli földbirtokos oligarchák látványos gazdagodásáról.
Kijelenthető, hogy az Agrárminisztérium – melynek miniszterének megmosolyogtató álláspontja szerint az afrikai sertéspestis magyarországi megjelenését is egy migráns által eldobott szendvics okozta – nem tud valódi megoldásokat kínálni a magyar vidék, a magyar mezőgazdaság problémáira, kizárólag gyűlöletkeltésre és uszításra, a migráció hamis démonával történő riogatásra képes.
Chladek Tibor, a Liberálisok Pest megyei választmányának elnöke, a párt agrárszakértője
A fotón Orbán Viktor és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke szerepel. (Kép forrása: MTI)
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK