Belépek a Pártba
13 május
2018
HÍR
423 látogató

Élet menete – Ne csak egy nap legyen a megbékélés!

Kevés olyan ünnep, megemlékezés van Magyarországon, amelynek sikerült elkerülnie a politikai megosztottságot, a szembenállást, az ellentétek további élezését. Ezen kevesek közé tartozik az Élet menete rendezvény, amely évről-évre összehoz zsidót és keresztényt, jobboldalit és baloldalit, kormánypártit és ellenzékit, liberálist és illiberálist. Fájdalmas ez a nap, a holokauszt emléke, a soa szörnyűségei. Jó lenne, ha nem pusztán erre az egy napra szűkülne az egyetértés. Jó lenne, ha nem csak a magyarországi zsidók deportálásának borzalmas emléke tartana össze minket, és az a szégyenérzet, amelyet joggal érezhetünk amiatt, hogy hazánk is felelős volt több százezer honfitársunk haláláért.

A Magyar Liberális Párt kezdettől fogva azon dolgozik, hogy ne pusztán egy napból álljon a társadalmi kiegyezés. Hogy a politikai, szükségszerűen jelenlévő ellentétek megmaradjanak abban a keretben, amelyben helyükre kerülnek a történelmi emlékek. Hogy nyíltan szembe lehessen nézni a múlttal, és ne pusztán napi politikai érdekek határozzák meg történelmünket.

A Liberálisok azért vesznek részt idén is az Élet menetén, mert szeretnék, ha olyanok lennének a mindennapjaink, mint ez az évente ismétlődő, mindig méltóságteljes vonulás. Amikor váll a vállhoz ér, tudjuk mit tettek, mit tettünk, és azt is, másnap mit kell tennünk. Mit kell tennünk azért, hogy egy igazi, demokratikus országban élhessünk, ahol valóban ez az Élet menete.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK