Belépek a Pártba
27 május
2017
HÍR
587 látogató

Elég volt az erőszakból a Városligetben!

Másfél éve tart a békés tiltakozás a Városliget beépítése ellen. A hatalmat képviselő biztonságiak 2017. május 18-án önkényesen lekerítették a demonstráció területének egy részét, megsértve ezzel a gyülekezési törvényt és a tiltakozók alkotmányos jogait. A ligetvédők kikényszerítették az egyeztetést, de az egyeztetésre érkezőket minden előzmény nélkül megtámadták, volt, akit földre vittek és fojtogatni kezdtek. A kordont lebontani kezdő tiltakozókat szintén fizikai bántalmazás érte. Nem sokkal később a ligetvédőket a kordonon kívül, tehát a demonstrációra meghagyott területen paprikaspray-vel lefújták, úgy, hogy eközben George Washington szobra is szennyeződött.
A biztonságiak a rendőrök előtt alkalmaztak erőszakot annak biztos tudatában, hogy őket ezért senki nem fogja felelősségre vonni. Az idő utólag őket igazolta, mert a rendőrség csak a tiltakozókat gyanúsítja garázdasággal.
Legyen akárkinek akármi a véleménye a Városliget-beruházásról, a tiltakozók fizikai megfélemlítése, bántalmazása egy jogállamban megengedhetetlen és elfogadhatatlan. Különösen aggályos, hogy az erőszakcselekményeket nem a rendőrség, hanem tisztázatlan státuszú, de állami szervek nevében fellépő civilek hajtják végre a rendőrség asszisztálása mellett. Ha egy demonstráció jogszerűtlen, akkor azt a rendőrségnek fel kell oszlatnia, ha pedig jogszerű, akkor a demonstrálókat meg kell védeni a rájuk támadóktól!

dr. Matlák Gábor

Magyar Liberális Párt-Liberálisok
Budapesti Választmány, alelnök

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK