Belépek a Pártba
15 január
2019
HÍR
535 látogató

Elég a Fidesz pusztításából! – Önálló műemlékvédelmi hivatal létrehozását kezdeményezzük

A Liberálisok egy független műemlékvédelmi hivatal létrehozását kezdeményezik, miután az utóbbi időben számos eset rávilágított arra, hogy a Fidesz-kormány fittyet hány a magyar történelem és a magyar kultúra értékeinek a védelmére. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal megszüntetésével a műemlékvédelmi ügyeket a Miniszterelnökség alá rendelték. Így fordulhatott elő az is, hogy a Miniszterelnökség saját magának engedélyezte a Karmelita-kolostor refektóriumában található, több mint kétszáz éves, barokk freskóegyüttes fehérre festését. Szintén Orbán Viktor várba költözéséhez kötődik az a hasonlóan felháborító eset, melynek kapcsán műemlékrongálás gyanújával feljelentést is tettünk: a világörökség részét képező Karmelita-kolostorhoz erkélyt építettek, holott az UNESCO védelme alatt álló épületen sosem volt terasz.

Felháborítónak tartjuk, hogy a Fidesz a magyar kultúra védelméről és az eredeti állapotok visszaállításáról papol (erre hivatkozva száműzték Nagy Imre szobrát is a Vértanúk teréről), miközben több száz éves barokk festményeket mázol fehérre, ha éppen úgy tartja kedve vagy érdeke.

A Liberálisok szerint az önkormányzati választások után létre kell hozni egy független hivatalt, amely valóban megvédi kulturális örökségünket. Ebbe a hivatalba a szakma választaná meg a szakértőket, akik megakadályozhatnák az Orbán-kormány barbarizmusát, és vétót mondhatnának a Fidesz önkényes kultúrpolitikájára. Ne a Fidesz, hanem a szakma döntsön arról, hogy mely kulturális értékeinket kell megvédeni, és melyeket nem! Elég a hazudozásból, elég a fideszes arroganciából!

Felháborító, hogy miközben a Fidesz a magyar kultúra védelméről papol, valójában kénye kedve szerint alakítja át a kulturális örökségünk részét képező épületeket. Kezdeményezzük, hogy a kulturális értékeink védelmében hozzanak létre egy önálló hivatalt Budapesten! Nem hagyjuk, hogy a történelemhamisító, barbár Orbán-kormány elvegye és elpusztítsa a magyar történelem és kultúra kincseit!

Közzétette: Szabadai Viktor – 2019. január 15., kedd

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK