Belépek a Pártba
14 december
2017
HÍR
511 látogató

El a kezekkel a civilektől! – A Liberálisok a pécsi Városházán tüntettek

A pécsi Liberálisok a Városházán tüntettek, miután Hoppál Péter kulturális államtitkár, Pécs fideszes elnöke arra kért minden pécsit, hogy ne adjanak ki irodát a Soros György által támogatott civil szervezeteknek. A Fidesz gyűlöletkampánya célba is ért, hiszen a szegénység felszámolásáért, az emberi jogok érvényesítéséért és a szegregáció ellen küzdő Emberség Erejével Alapítvány végül nem kapta meg az ígért bérleményt. A tulajdonosok „a helyi és országos politikában, médiában folyó, mindenféle realitást nélkülöző lejárató kampány hatására létrejött, hisztérikus és ijesztő helyzetet látva” léptek vissza.

A pécsi közgyűlés ma elfogadta a Soros által támogatott civilek ellehetetlenítéséről szóló nyilatkozatot, melyben többek közt arról írnak, hogy „nem kérnek Sorosból, nem kérnek a békétlenségből”. A pécsi Liberálisok ezért tiltakoztak többek között „El a kezekkel a civilektől” feliratú molinókkal a Városházán.

A Magyar Liberális Párt elfogadhatatlannak tartja az emberi jogokért küzdő civil szervezetek vegzálását, ezért csatlakoztunk a Momentum Mozgalom által indított, a civil törvényről népszavazást kezdeményező aláírásgyűjtéshez is. A Liberálisok – támogatva a pécsi szervezet akcióját – ismét arra kérik az önkormányzati szövetségeket, hogy utasítsák vissza a gyűlöletkampány terjedését. A helyi szervezeteknek egységbe tömörülve kell tiltakozniuk a civil ellenes lépésekkel szemben, hiszen a Fidesz a folytonos lejáratókampányával hazánk uniós tagságát is veszélyezteti.

 Fotó: Szabad Pécs

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK