Belépek a Pártba
29 március
2017
HÍR
506 látogató

El a kezekkel a CEU-tól!

A magyar kormány nyilvánvalóan azon munkálkodik, hogy ellenőrzési jogkörhöz jusson a Közép Európai Egyetem fölött, lebegtetve akár a működési engedély megvonását is. Az illiberális államtól nem szokatlan, hogy számára korlátozhatatlan csoportoknak, intézményeknek próbálja igába hajtani a fejét, módosított törvényeken keresztül. Ez példátlan egy jogállamban.

A Magyar Liberális Párt követeli a törvénymódosító javaslat visszavonását, és azt, hogy a kormány fejezze be a hadjáratot azok ellen a társadalmi csoportok ellen, amelyek nem értenek egyet a jelenlegi kormány politikájával.

A befelé forduló, nacionalista, kirekesztő gondolkodás az egész társadalmat rombolja. A kozmopolita látásmód, az européer gondolkodás, a globális világban való eligazodás, a nemzetközi terepen való otthonos mozgás – legyen szó oktatási, kutatási, tanulási, társadalmi vagy akár üzleti tevékenységről – mindenki épülésére szolgál. A kormány saját magáról állít ki bizonyítványt, ha azokat állítja célkeresztbe, akik az ilyen irányú tudásukat a magyar társadalom jobbítására is ajánlhatnák, de nem kér belőlük.

A CEU működési engedélyét Fodor Gábor, oktatási- és kulturális miniszterként, ám jelentős politikai ellenszélben adta meg, éppen azért, mert liberális meggyőződésű emberként, az egyetem által képviselt értékeket, a szabad világ értékrendjét, és az intézmény nemzetközi közegben is versenyképes tudományos munkáját hozadéknak, és a felzárkózás egyik eszközének tekintette a magyar társadalom számára.

A Közép Európai Egyetem jelentős érték. Érték Magyarország számára, érték, amely lehetőséget teremt magyar hallgatók, oktatók és kutatók számára, hogy részesei lehessenek a CEU mindennapjainak a magyar fővárosban. Felhívjuk a magyar kormány figyelmét, hogy amennyiben e folyamat végén az intézmény távozni kényszerül hazánkból, nevetségessé válunk, amikor az intézmény kapuit Pozsonyban, Prágában vagy Varsóban nyitja majd meg. Ezzel kizárólag a magyar társadalom veszít majd, senki más.

Bősz Anett,

Ügyvivő

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK