Belépek a Pártba
28 november
2015
HÍR
458 látogató

El a kezekkel a Bálnától!

Matolcsy megalomániájának nincs határa és nem is akar ennek a kormánypárt részéről határt szabni senki. Sőt! Most úgy tűnik, már a Főváros vezetése is részese lehet a luxust és pazarlást jelképező ingatlanvásárlásoknak, hiszen Matolcsy ezúttal Budapest egyik legnagyobb terű kiállítóhelyére, a Bálnára vetett szemet a Népszabadság információi szerint.

A Bálna csaknem 3 évig állt üresen jogi viták miatt Budapest szívében. Pedig az épület – adottságainak köszönhetően –  már évek óta a főváros egyik leglátogatottabb kulturális tere lehetne, ha üzemeltetését szakértőkre, kulturális menedzserekre bízták volna, de csak a főváros, az állam és a beruházó szkanderezéséről vált ,,híressé” az épület.

A Bálna minden ellenszél ellenére lassan, de beépül Budapest kulturális vérkeringésébe. Ezt akarja most elvenni Matolcsy, hogy egy  látogatóközpontot és pénztörténeti múzeumot hozzon létre (talán az MNB nyáron megvásárolt érmegyűjteményének), tovább gyarapítva ezzel a köz pénzén az MNB sokmilliárdos ingatlanvagyonát. Ha ez megtörténik, akkor bizonyosan szellemépület lesz a Bálna, ember oda be nem teszi a lábát.

Elvárjuk Tarlós Istvántól, hogy cáfolja a lehetséges eladás hírét, hiszen a Liberálisok szerint ennek hiányában az a gyanú is felmerülhet, hogy a Főváros vezetése szándékosan idézte elő, hogy a Bálna évekig üresen tátongjon és tönkremenjen, hogy aztán minél olcsóbban hozzájuthasson az épülethez valaki, a hírek szerint éppen Matolcsy György.

Tarlósnak nem szabad tárgyalnia Matolcsyval az eladásról.  A fővárosnak nem az a dolga, hogy az épület értékesítésével megszabaduljon egy általa előidézett problémától, hanem az, hogy némi kreativitással a mainál élőbb, vonzó kulturális hellyé tegye a Bálnát, amihez minden adott volt eddig is a szakértelmen és a szándékon kívül.

Bodnár  Zoltán, ügyvivő
Szabadai Viktor, a Budapesti Választmány elnöke

 

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK