Belépek a Pártba
08 augusztus
2018
HÍR
423 látogató

Egységes, átlátható hulladékgyűjtési rendszert! – Szabadai Viktor nyílt levele Tarlós Istvánnak

Tisztelt Tarlós István!

Tisztelt Polgármester Úr!

A fővárosban élők közös érdeke, hogy Budapest utcái és közterei tiszták legyenek, ehhez viszont arra lenne szükség, hogy a hulladékgyűjtés egységessé és jól finanszírozottá váljon. Budapesten az utcai szemetesek kihelyezéséért, ürítéséért és karbantartásáért jelenleg legalább huszonöt különböző cég felel. A fővárosban a FŐKERT Nonprofit Zrt. mellett az FKF Zrt. és a kerületek is külön-külön gyűjtik a szemetet. Mindegyik szereplő változó rendszerességgel üríti a szemeteseket és sokszor teljesen különböző típusú szemétgyűjtőket helyeznek ki. A fővárosnak jelenleg nincs egységes koncepciója és technológiája a köztéri szemét összegyűjtésére.

A kerületek ráadásul sokszor olyan speciális kukákat helyeznek forgalomba, amelynek az üzemeltetéséhez aztán nincs meg a megfelelő szaktudásuk és eszköztáruk. Ebből is fakad, hogy egyes szemetesek csordultig telnek, míg mások kihasználatlanul állnak Budapest utcáin és közterein. A Magyar Liberális Párt szerint egy egységes, az egész várost lefedő köztéri szemétgyűjtési koncepcióval tisztábbá tehetnénk Budapestet, és olcsóbbá válhatna a szolgáltatás is.

Az itt élők és a nagy számban hozzánk érkező turisták, vendégek miatt is fontos lenne, hogy könnyen felismerhetővé és beazonosíthatóvá váljanak a szemetesek a város minden szegletében. Fontos lenne, hogy ne több tucat cég egymástól teljesen függetlenül végezze a hulladék összegyűjtését, és az egymástól teljesen eltérő, és emiatt nehezen felismerhető szemetesek karbantartását. A Liberálisok ezért azt kérik, hogy a fővárosi vezetés mielőbb dolgozzon ki egy koncepciót arra, hogyan válhatna egységessé és hatékonyabbá Budapesten a köztéri szemétgyűjtés.

Tisztelettel:

Szabadai Viktor

a Magyar Liberális Párt

budapesti választmányának elnöke

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK