Belépek a Pártba
27 július
2018
HÍR
274 látogató

Egységes, átlátható hulladékgyűjtési rendszert Budapesten!

A Magyar Liberális Párt a fővároshoz fordul egy egységes, rendszerezett és átlátható hulladékgyűjtési stratégia kidolgozása érdekében. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy miközben az utcai szemetesek kihelyezéséért és karbantartásáért körülbelül 25 cég felel a fővárosban, Budapestet szép lassan elönti a szemét. Egységes hulladékgyűjtési rendszer híján sok esetben nem egyértelmű, hogy a szemetesek karbantartásáért és tisztításáért a Főkert, a Fővárosi Közterület-Fenntartó (FKF), vagy a kerületek felelnek-e.  Gyakran előfordul, hogy a kerületek és a fővárosi cégek fennhatósága alá tartozó területek fedik egymást, így a szemetesek üzemeltetéséért egyik társaság sem vállal felelősséget. Jól lehatárolt megbízások híján a kerületek nem ürítik a Főkert és az FKF kukáit, a fővárosi cégek pedig sem a kerületek, sem egymás hulladékgyűjtőiről nem gondoskodnak.

Gyakori gond az is, hogy forgalmasabb városrészekben, sűrűbben lakott területeken alultervezett az utcai kukák száma és mérete, a helyzet zavarossága miatt pedig az új vagy nagyobb kukák kihelyezésének igénye elakad a bürokratikus útvesztőkben. A helyzetet súlyosbítja, hogy a kerületek úgynevezett dizájn-kukákat helyeznek ki a közterületekre, amelyeknek karbantartásáról speciális alkatrészek és szükséges szaktudás híján már nem tudnak gondoskodni.

A problémák felszámolásra a Liberálisok egy egységes és átlátható hulladékgazdálkodási rendszer kiépítését javasolják Budapesten. Egy olyan központi hulladékgazdálkodási cég létrehozására van szükség, amely a fővárosi hulladékgyűjtők kihelyezését és rendszeres karbantartását – megfelelő alkatrész-ellátottsággal és szaktudással – teljes körűen el tudja végezni. A Liberálisok a fővároshoz fordulnak javaslataikkal; egy egységes, rendszerezett és színvonalas budapesti utcakép kialakítása érdekében.

Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK