Belépek a Pártba
01 április
2016
HÍR
527 látogató

Egy nagy német államférfi és vezető liberális politikus távozott közülünk

A Liberálisok szomorúan és mély együttérzéssel fogadták a hírt, hogy ma hajnalban elhunyt Hans-Dietrich Genscher, a német újraegyesítés egyik meghatározó politikusa, a német liberalizmus kiemelkedő személyisége. Halálával rövid időn belül a német  szabaddemokraták Westerwelle után már a második ikonikus jelentőségű korábbi vezetőjüket veszítették el, akik nehezen betölthető űrt hagytak maguk után.

Genscher 1974 és 1992 között Németország sikeres és nagy nemzetközi tekintélynek örvendő külügyminisztere volt, aki a leghosszabb ideig szolgálta ezen a poszton hazáját és demokráciákban párját ritkító hosszú ideig töltötte be ezt a kulcsfontosságú posztot. Szerepe kiemelkedő volt a Kelet-Nyugati enyhülés politikájának megteremtésében és a német újraegyesítés sikeres végrehajtásában.
Hans-Dietrich Genscher Magyarország hűséges, igaz barátja volt, aki szóban és tettben is aktívan segítette, támogatta a békés átalakulást és Magyarország nyugati integrációját. A magyar liberálisok soha nem feledhetik Genscher egyértelmű elkötelezettségét a magyar liberalizmus iránt és azt az értékes támogatást, amit a rendszerváltás időszakában az ő kezdeményezésére részben Németország, részben pedig a német szabaddemokrata párt (FDP) és annak alapítványa,  a Friedrich Naumann Alapítvány nyújtott a magyar liberalizmus megerősödéséhez és nemzetközi kapcsolatrendszerének kiépítéséhez.

Az MLP elnöke és több politikusa, szakértője büszke arra, hogy Genschert a barátjának tudhatta és vele szorosan együttműködhetett.

A Liberálisok a német FDP testvérpártjaként részvétüket fejezik ki az elhunyt politikus hozzátartozóinak és Genscher pártjának, az FDP-nek, és annak a tágabb közösségnek, amelynek az elhunyt politikus az egyik legkiválóbb képviselője volt. Nyugodjon békében!

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK