Belépek a Pártba
12 május
2018
HÍR
568 látogató

Buszbeszerzések – A kormány fideszes haverok javára bünteti a budapestieket

A Liberálisok felszólítják a kormányt, hogy vonja vissza azt a kormányhatározatot, amely ellehetetlenítette a budapesti buszbeszerzéseket.

Az említett kormányhatározat értelmében a kormány 2016-ban létrehozta a Nemzeti Autóbusz Beszerzési Bizottságot (NABB), amely megalakulása óta blokkolja az új budapesti autóbuszbeszerzéseket. Megszabja a fővárosnak, hogy milyen buszt vehet és milyet nem. Lényegében előírja a fővárosnak, hogy csak magyar buszokat lehet vásárolni, miközben jelenleg nincs olyan magyar autóbuszgyártó vállalat, amely a budapesti igényeket ki tudná elégíteni.

A kormány azért hozta létre ezt a bizottságot, hogy olyan cégre bízza a magyarországi és a fővárosi buszbeszerzéseket, amelynek Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás az egyik elsőszámú haszonélvezője. Ez a cég a külföldi gyártóknál sokkal drágábban, technikailag megbízhatatlan buszokat gyártott, és azt is olyan kis számban, hogy az még a budapesti igényeket sem fedezi, nemhogy az országosat.

Magyarországon a közösségi közlekedésben használt buszállomány átlagéletkora 14 év, de az összesen 8 ezer busz között van ezer, amely 20 évnél is többet futott már. 2013 óta várunk a magyar buszokra, amire számolatlanul mennek az állami milliárdok, mindhiába. Ez elfogadhatatlan! Elfogadhatatlan, hogy a főváros nem dönthet saját közlekedéséről, annak fejlesztéséről, és így csak drága és műszakilag alkalmatlan buszokat lehet beszerezni a fővárosban és az országban. Elfogadhatatlan, hogy a NABB Matolcsy rokonának javára hátráltatja a budapesti buszbeszerzéseket, és emiatt elavult, rossz állapotú és hiányos a budapesti autóbuszflotta.

A Liberálisok nyomatékosan felszólítják az Orbán-kormányt, hogy vonja vissza a buszbeszerzésekről szóló kormányhatározatot! Ne akadályozza a jó minőségű autóbuszok hadba állítását! Ne szóljon bele abba, hogy Budapest milyen és mennyi buszt vegyen magának! Ne büntessék a budapestieket a fideszes haverok javára!

 

Szabadai Viktor témában tartott sajtótájékoztatójáról készült felvételért kattintson ide!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK